От х:

Днес в x:

Може ли 150 хиляди души да останат без почивка в Гърция

Коментар на българския представител на „Музенидис травъл“ и зам.-председателя на Обединение „​Бъдеще на туризма”
Почивките на 150 000 български туристи са пред провал, след като големият гръцки туроператор „Музенидис травъл“ обяви, че спира работа до 31 юли. Дотогава фирмата ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и едновременно с това ще преговаря с държавата за финансова подкрепа.

„Очакваме новини от централния офис на фирмата в Солун. Последната новина, която ни дадоха вчера е, че фирмата остава затворена до 31 юли. Те не обявяват фалит, но очакват помощи и от тяхната държава”. Това заяви българскят представител на гръцкия туроператор Теодор Севастидис.

„Водят се преговори с нашите партньори. В момента нямаме възможност да връщаме пари”, каза още той.

„За съжаление, това е един сценарий, който цялата общност на туроператорите описва още от март 2020 г. Отново не са предприети адекватни мерки, за да може той да не се изпълни”, коментира зам.-председателят на Обединение „​Бъдеще на туризма” Димитър Балтов.

„Такива трусове се очакваха. Индустрията не е работила от година и половина. Няма как без адекватно финансиране и помощ да може да понася такива трусове”, допълни той.

Източник: nova

Коментари в сайта

Последни новини