От х:

Днес в x:

Сестри Стоеви дойдоха за откриването на залата за бадминтон

    С демонстративен мач между националните ни състезателки Стефани и Габриела Стоеви срещу големите надежди на първомайския бадминтон Михаела Чепишева и Цвети Попиванова официално беше открита залата за бадминтон. На събитието присъстваха кметът Николай Митков, председателят на общински съвет Христо Вълчев, секретаря на общината Ана Николова, други представители на местната власт и администрация, родители, учители и деца от детските градини и НУ „Христо Ботев“.Кметът Николай Митков приветства бадминтонистите, връчи паметни плакети на представители на училищата и детските градини, от чиито редица са състезателите на клуба. Благодари и на сестри Стоеви за отзивчивостта им и също им връчи плакет.

    Първоначално сестрите се изправиха една срещу друга и си партнираха с Михаела и Цвети. След това двете застанаха срещу първомайските състезателки. Демонстративният гейм завърши 21:14 за европейските шампионки.

    След това те бяха любезни да отговорят на няколко въпроса за читателите на Parvomai.NET.

    Теодора Кирякова: Защо приехте поканата и дойдохте в Първомай?

    Стефани Стоева: Много сме щастливи да дойдем, да видим толкова много деца. Винаги от Първомай излизат добри състезатели затова отделихме време  и дойдохме. Искахме да видим и как е залата, защото във фейсбук следяхме какво се случва. Наистина се радвам, че дойдохме.

    Габриела Стоева: Ние винаги много се радваме когато някой продължи да прави това, което и ние правим – покоряваме световния бадминтон. За нас е голяма чест да бъдем тук. Ние се познаваме с тези хора (треньорите Красимир и Илиян Кръстеви – бел. на автора) от много време. Щастливи сме да видим толкова много деца, запалени по бадминтона. Живеем във време, в което децата предпочитат да седят забили поглед в телефоните и таблетите си. Ние не очаквахме да видим толкова много деца. Надявам се както те сега ни гледат, така след време ние да ги гледамe по телевизията и да четем за тях.

    Т.К.: Какво е чувството да играете с нашите „звезди“? Те бяха шумно подкрепени от всички в залата.

    С.С: Ние имахме съвместни лагери с Михаела и Цвети. Познаваме ги от много време. Създали сме едно добро приятелство с тях. Успяваме да ги следим как се развиват. И е голямо забавление да играем с тях.

    Г.С:Забава е. За нас е голяма радост когато сме на корта с други, по-млади от нас състезатели. Особено когато видим, че имат талант и перспектива. Ние ги следим и се надяваме след време те да са на наше място.

    Т.К.: Да използвам момента и да попитам: Коя е Вашата голяма цел?

    С.С.: Голямата цел сега са олимпийските игри. Европейското беше началната стъпка, но олимпийските игри са ни най-голямата цел. Надяваме се да сме на четвъртфинал и влизане в медалите. За нас това е втора олимпиада.

    Г.С.: На първата не бяхме толкова подготвени. Бяхме по-малки. За нас е успех да сме между първите 8 в света, но на тази олимпиада сме длъжни да успеем. Още повече, че беше отложена с една година заради КОВИД-19 и имахме време за още подготовка. Много се готвихме за нея.Ако успеем да вземем медал – това ще е върховата точка на нашата кариера.

    След демонстративния мач започна и същинската част – турнир за деца до 9 и до 11 години.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини