От х:

Днес в x:

С почти 22 000 лв. разполага Бюрото по труда по Закона за насърчаване на заетостта

Бюрото по труда, Първомай уведомява работодателите от общините Първомай и Садово, че разполага с 21 873.00 лв. за преодоляване на безработицата. Средствата са за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение и обучение на възрастни по Закона за насърчаване на заетостта.

От тези средства 6245 лв. са за работодатели, наели безработни младежи до 29 години, включително и за първа работа по специалността.

За чиракуване на безработни лица до 29 години с основно или по–ниско образование и без квалификация, включително  и осигуряване на суми за наставник са определени 5340 лв.

За безработни лица на първите 5 работни места разкрити от работодатели в микропредприятия в Бюрото разполагат с 5646 лв., а за безработни самотни родители с деца до 5-годишна възраст – 4212 лв.

Още 430 лв. са предвидени за обучение за придобиване на ключови компетентности.

За ползване преференции работодателите могат да подават заявки за свободни работни места или заявки за обучение и необходимите документи до изчерпване на средствата.

Допълнителна и конкретна информация можете да получите в: Дирекция “Бюро по труда” - Първомай, както и на тел. 0336/65298

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини