От х:

Днес в x:

Лидерската битка на предстоящите парламентарни избори отново е в 25-ти МИР-София

Лидерската битка на предстоящите парламентарни избори отново е в 25-ти МИР-София. В 17.00 часа вчера изтече срокът за регистрация на кандидатдепутатските листи на партиите и коалициите за предсрочния вот на 11 юли.

Водач на листата на ГЕРБ-СДС в 25-ти МИР е председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Срещу него по традиция ще се изправи председателят на БСП Корнелия Нинова, която е начело на листата на "БСП за България". Водач в 25-ти МИР е и председателят на "Да, България!" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов. В лидерската битка влиза и съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов от Отровното трио.

В 25-ти МИР Филип Станев води листата на "Има такъв народ". Начело на листата на ДПС е Райна Иванова, а Юлиан Ангелов е водач на листата на "Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ".

В другия столичен район - 24-ти МИР, новият зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов води листата на ГЕРБ-СДС, а втори след него е Тома Биков.

Водач на листата на "Има такъв народ" в района е Ива Митева, председател на предишното 45-то Народно събрание, а втори е имунологът проф. Андрей Чорбанов.

Начело на листата на "БСП за България" в 24-ти МИР е Георги Свиленски, а на тази на ДПС - Стоян Стоянов. От "Демократична България" за водач издигат Владислав Панев, съпредседател на "Зелено Движение", а от "Изправи се! Мутри вън!" - Арман Бабикян. За място в следващия парламент от 24-ти МИР ще се бори и Албена Найденова, начело на кандидатдепутатската листа на "Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ".

Водач на листата на ГЕРБ-СДС в 23-ти МИР София е председателят на СДС Румен Христов. От "Има такъв народ" издигат за водач Николай Радулов, а от "БСП за България" - Христо Проданов. Начело на листата на ДПС в района е Таня Иванова. Водач на листата на "Демократична България" в 23-ти МИР е Атанас Атанасов, председател на "Демократи за силна България" и съпредседател на "Демократична България". Начело на листата на "Изправи се! Мутри вън!" е бившият омбудсман Мая Манолова. Листата на "Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ" в 23-ти МИР води Кузман Илиев от гражданската квота.

В София-област листата на ГЕРБ-СДС води бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, от "Има такъв народ" водач е Виктория Василева. "БСП за България" са поставили на първо място Иван Ченчев, а ДПС - Цветан Енчев. Водач на листата на "Демократична България" е д-р Александър Симидчиев, а на "Изправи се!Мутри вън!" - Данаил Георгиев. Листата на патриотите от ВМРО, "Воля" и НФСБ води Богомил Бранков.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини