От х:

Днес в x:

Певците от „Зора Зорничка“ със златни медали от Фестивала в Широка лъка

    Малките славеи на преподавателката Иванка Топузова от Школата за народно пеене „Зора Зорничка“ към хасковското читалище „Зора 1982“ се завърнаха с много медали от участията си през измината седмица на различни фолклорни форуми.

    Сред престижните им отличия са тези от Националния фолклорен конкурс в Широка лъка „Широка лъка пее, свири и танцува“. Там музикалната педагожка е представила десет от възпитаниците си. Всички те са отличени от журито. 5 от спечелените отличия са златни, 4 сребърни и 1-но бронзово.

    От 21-вия Националния конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа " Златен Извор" в Димитровград певците от „Зора Зорничка“ имат 5 купи, шест златни, още толкова сребърни медали. 1, 2 и 3 място в раздела за нова авторска песен за деца, разработена на основата на българския фолклор, печели ръководителката на състава от Хасково Иванка Топузова, която освен като музикален педагог, се изявява като автор на музика и текстописец.

    Във фолклорния фестивал "Цветна плетеница“ гласовитата Теодора Евтимова е спечелила златен медал, а заедно с брат й Михаил са класирани на трето място при дуетите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Още новини

    Последни новини