От х:

Днес в x:

Гълъб Донев: Няма пари в бюджета за продължаване на икономически мерки

Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма. Това заяви в "Панорама" служебният социален министър Гълъб Донев. По думите му още през март е станало ясно, че трябва да има актуализация на бюджета.

"Ще направим всичко възможно с малки преформатиране на мерките да търсим възможности за подпомагане на заетостта и бизнеса, но в същото време и да правим програма, която да подпомогне възстановяването на българския бизнес и поддържане на заетостта, така че икономиката да премине от затворено и неработещо състояние към една икономическа активност, така че да направим един плавен преход от затворено положение към работеща икономика", каза министър Донев.

По думите му туризмът ще бъде основният акцент в работата на правителството и всички усилия ще са насочени "към насърчаване на българския сектор, към това да бъдат привлечени повече туристи към черноморските курорти, да бъде осигурен и безопасен достъп на чужденци за туризъм по българското Черноморие".

30 000 ученици от първи до 11-ти клас ще летуват една седмица в български курорти на пълна държавна издръжка.

"С тази мярка се цели онова, което беше пропуснато в дистанционното обучение, да бъде до някаква степен наваксано в тези ученически лагери", каза Донев.

Договаря се и намаляване на цените на плажните принадлежности и ползване на безплатни такива за туристите.

"Договорена е вече на реципрочна основа посещенията на румънски и български граждани от двете страни на границата да става без изискване за отрицателни тестове, т.е. свободно придвижване, както и връщане обратно в държавата по произход да няма карантина. Това ще облекчи в голяма степен туристопотока", каза още Донев.

Ще продължи и мярката за дофинансиране на седалките в самолетите.

Източник: БНТ

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    3 -7
    07:38, 29 май 2021
    Донев,защо в Панорама не зашлеви 2-3 шамара на най... Виж коментара
    • Бо
      Бонев
      7 -1
      09:01, 29 май 2021
      Шамара го зашлеви безпартийния писател на другаря ти Свиленски. Бившия мъж на Деса го изритаха от листата на бсп в трета глуха и пак продължава да плюе.
  • 2
    Ос
    Остап Бендер
    7 -2
    09:52, 29 май 2021
    Този Бонев като лъжи поне вярва ли си? Нали нямало пари в хазната от къде ще вземе пари 30000 ученика да почиват за една седмица? Как ще докара руските туристи и тези от обединеното кралство, като по същото време е европейско футболно първенство.
    Тези новото временно правителство ни лъжат в очите и то безобразно!
  • 3
    Ки
    Китайския тигър
    5 0
    18:10, 29 май 2021
    В новото правителство всички са пръднали в гащите!
Последни новини