От х:

Днес в x:

Бойко Рашков обяви ново ръководство на полицията в Пловдив

Ръководството на МВР оценява случилото се в Трето РУ на ОД на МВР - Пловдив като удар срещу авторитета на вътрешното ведомство и на имиджа на всички служители в дирекцията. Това каза в Пловдив министърът на вътрешните работи Бойко Рашков след среща с ръководния състав на пловдивската дирекция.

Припомняме, че при спецакция вчера бяха арестувани 7 служители на районното управление и им беше повдигнато обвинение за криминални престъпления.

В същото време министърът посочи, че става дума за честна и почтена оперативно-издирвателна дейност на Дирекция "Вътрешна сигурност". Като положително посочи още, че това е резултат от една упорита и успешна оперативно-издирвателна работа, довела до реализация на една разработка съвместно с Окръжна прокуратура - Пловдив.

Няма престъпност с или без пагони - има престъпност, но в конкретния случай тя е от престъпници с пагони и престъпници без пагони, коментира министърът, като допълни, че все още не се знае какъв е мащабът на престъпната дейност.

"Чудя се кое доведе до това в службите на МВР да се появят такива явления, такава групова престъпност? Но имам един по-общ отговор - тогава, когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите служители на МВР. Когато виждаме някъде, в някакви помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове, просто ей-така, за лека нощ, и когато всеки разумен български гражданин разбира, че такива имущества са невъзможни, дори да заемаш длъжността председател на Министерски съвет, това неминуемо се отразява и на морала на обикновения служител на МВР", каза още Рашков.

Министърът съобщи, че ръководните функции на ОД на МВР - Пловдив са възложени на началника на Първо РУ в Пловдив Петър Тодоров. Разчитаме на него и под негово ръководство дирекцията да вземе всички необходими мерки, за да можем всички граждани да участваме в едни честни избори, които предстоят у нас, без да се отслабва натискът върху криминалния контингент в Пловдивска област, добави вътрешният министър. Досегашният директор - старши комисар Йордан Рогачев, е в болница и срещу него няма да се предприемат каквито и да е действия докато не се възстанови, категоричен бе Рашков.

Запитан за скандала с подслушваните политици Рашков отговори, че има една служба, която трябва веднага да се задейства и да извърши необходимите проверки - Национално бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Той препоръча бюрото да се самосезира и да извърши необходимата проверка, а не по думите му "да чака министърът на вътрешните работи да им свърши работа".

Рашков каза, че предстоят още рокади в службите и дирекциите на МВР в страната. Конкретно за Пловдив очаква Петър Тодоров да предложи на министъра това, което трябва да се случи, а от министерството ще вземат съответните решения.

Въпросът с машините за гласуване е изключително важен, защото има около 89 машини, които са останали от предишния вот в регионалните дирекции на МВР, каза Бойко Рашков. Той подчерта, че няма отговор на въпроса защо е трябвало да останат в полицейските дирекции. По думите му машините, които са били по избирателните райони се охраняват в София. Според него има съмнение за истинските мотиви да останат там във връзка с възможностите за въздействие на тези машини и тяхното евентуално манипулиране. Тези съмнения се подсилват и от твърденията, че тези машини не са сертифицирани, каза още той. Рашков добави, че те ще бъдат прибрани в София и ще се включат в изборния процес само когато има ясно становище за тяхната годност и за това, че няма да бъдат използвани за манипулации.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    3 -1
    07:50, 21 май 2021
    Какви ли още мръсотии ще видим на герберското управление?Дай още газ,бе Рашков,времето няма да ти стигне!
Последни новини