От х:

Днес в x:

"Хвърчило към рая" - 75 истински истории за мъката и изцелението

Книгата "Хвърчило към рая" разказва 75 истории, събирани в продължение на 10 години на 4 континента. Премиерата е на 18 май в кино "Кабана" с участието на проф. Златимир Коларов, акад. Лъчезар Трайков и джаз певеца Васил Петров, съобщават издателите от "Книгомания".

"Запознах се с вдъхновяващи личности. Докоснах се до техния наистина безграничен потенциал за себенадмогване и изцеление, до техните вътрешни бесове, размисли, чувства и осъзнаване. И видях как въпреки изпитанията те съумяват да се зарадват на вълшебството във всеки изгрев", казва авторката Неделя Щонова. Тя е лекар-невролог, специализирала в Weill Cornell Medical College, Ню Йорк, и Hopital Europeen Georges, Париж.

Всяка от историите, често с неочакван край, съчетава реалност, силни характери, съдби, образи и магически елементи, пропити с мъдрост.

"Героите в книгата са създадени от всичко онова, което те са изгубили. В началото, в точка А всеки един от тях е изправен пред сериозна житейска драма - стряскаща диагноза, невъзможна любов, рак, трансплантация, ампутация на ръка, проблемно забременяване, загуба на най-свидното, на дете, смърт на любим човек. В края, в точка Б той, подобно на жар птица, подобно на феникс възкръсва от огъня и пепелта, а от въглените на мъката си прави един нов път към удивително смислен и пълноценен живот", разказва авторката.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини