От х:

Днес в x:

Предлагат посмъртно д-р Валентин Палашев за почетен гражданин на Димитровград

Предложение за номинация на д-р Валентин Димитров Палашев за удостояване посмъртно с отличието „Почетен гражданин на Димитровград” е постъпило в ОбС-Димитровград от кмета на града, Иво Димов.

Със смъртта на д-р Валентин Палашев на 29 март 2021г., здравеопазването и гражданите на Димитровград загубиха един от най-достойните си и ценени лекари.

"Има хора, които надхвърлят професионалният си дълг и със своята отдаденост и обществена роля, превръщат една от най-хуманните професии в призвание, а здравето и живота на пациентите в своя кауза, пише в предложението си градоначалникът. Такъв пример е анестезиологът д-р Валентин Палашев, който с личните си човешки и професионални качества издигна високо ценности като достойнство, чест, отдаденост. Човещината и професионализма описват напълно неговият талант и призвание да бъде лекар и да дава спокойствие и надежда на хората около себе си. Човек с голямо сърце, винаги готов да откликне на чуждите неволи и страдания. Моралното етично отношение към пациенти и колеги му спечелиха заслужено място в сърцата на хиляди наши съграждани.

Ерудиран специалист, високо ценен от медицинската общност д-р Валентин Палашев завинаги свърза името си с нашия град. Неговият избор да остане да работи в местната болница и да отдаде цялата си енергия за нея е доказван неколкократно след отхвърляне на примамливи предложения за реализация в големи болници в страната и чужбина.

Чрез дългогодишния си и упорит труд той спомогна за запазването на болницата в Димитровград и нейното развитие през последните няколко години.

Благодарение на неспирното си търсене за знания и умения, като ръководител той успя да превърне Отделението по анестезия и интензивно лечение в местната болница на едно много високо съвременно ниво. Това многократно е спасявало човешки животи. До последно, дори болен, той продължи да мисли за болницата и пациентите и по негова инициатива бе закупен апарата за неинвазивна вентилация с какъвто се работи в най-добрите български болници. Д-р Валентин Палашев има висок личен принос за развитието на димитровградската болница.

Поел нелеката отговорност да стабилизира болницата ни във време, в което финансовия дълг на здравното заведение нарастваше с дни и оцеляването й бе поставяно на изпитание, д-р Валентин Палашев показа умението си да ръководи и да взема далновидни решения в името на това общинската болница да я има. Този акт помага на хиляди хора да получават навременна медицинска помощ и да спасят своето здраве.

В най-голямата здравна криза пред която ни изправи пандемията от март 2020г. и въпреки здравословното си състояние д-р Валентин Палешев продължи да участва в работата на Общинския кризисен щаб. Експертизата и преценката му многократно определяха решенията за реакция в настъпилата криза и защитата на населението в условията на пандемия.

С огромното си уважение и цялата си признателност към приноса на д-р Валентин Палашев за здравеопазването в община Димитровград предлагам той да бъде удостоен със званието “Почетен гражданин”. Ако има хора от обществото ни, които трябва да бъдат сочени за пример, с човешките си и професионални качества, д-р Валентин Палашев е този пример. Така с най-висшето обществено признание димитровградчани ще отдадат заслуженото на един от най-обичаните си и уважавани лекари.", завършва предложението си кметът на града, Иво Димов.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    ДА
    7 0
    14:23, 10 май 2021
    ДА ,заслужава Доктора да е почетен гражданин. Жалко ,че е посмъртно!
  • 2
    Ге
    Георги
    5 0
    22:48, 10 май 2021
    Да бяхте му го дали приживе , гусин кМЕТЕ , а не сега да търсиш на какво да стъпиш.
    Светла му памет, да почива в мир , истински лекар и най вече , ЧОВЕК !!!
  • 3
    Ло
    Локомотива
    5 0
    10:57, 11 май 2021
    Този достоен ЧОВЕК го заслужаваше това нещо преживе за да можеше да се зарадва на резултата от своята свършена работа за този град.
Последни новини