От х:

Днес в x:

Младите европейци на Езиковата гимназия - единни в многообразието

По повод 9 май-Ден на Европа, младите европейци от ЕГ „ХристоБотев“организираха и проведоха  различни инициативи.

От Рим до Париж, през Берлин и Лондон „отворените” виртуални врати на световните музеи и галерии приканваха към  пътешествие учениците от 9 клас, които посетиха Лувъра, Британския музей, музея на Ватикана, Пергамон музей и др. След нестандартната обиколка ботевци трябваше да  споделят своите впечатления от света на европейското изкуство на един от чуждите езици, които изучават.

Уеббазиранатаигра Quizizz проверизнаниятанаученицитезавъзникването, историятаи познаванетонаинтереснифакти, свързани с Европейскиясъюз и България.

Предизвикателство бе и съставянето на синквейн на думата „Европа“.Това е малък стих, нова стихотворна форма състоящ се от 5 реда, вдъхновена от японското   хайку и с ясен принцип на изграждане. Първият ред се състои само от една дума,втората линия- от две прилагателни, за третата се използват  причастие или глагол, четвъртата е най-дългата  и  трябва да изрази  лично мнение по отношение на темата, петата се състои само от една  дума-синоним.

            Дванадесетоклaсниците се включиха във флашмоб  под звуците на песента "Jerusalema" на DJMasterKG и NomceboZikode, придобила огромна популярност сред младите хора със свежите си афроритми  и приятна хореография. Тази дейност беше осъществена заедно с ученици от други европейски държавии стана  символ на обединението,на духовното обогатяване чрез различни култури, традиции, езици и общи ценности и прозвуча като призив за мир и просперитет.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини