От х:

Днес в x:

Семейството на покойния президент на Samsung дарява десетки хиляди картини

Семейството на покойния президент на технологичния гигант "Самсунг" ще дари десетки хиляди редки произведения на изкуството, сред които творби на Пикасо и Дали, съобщиха световните информационни агенции.

Наследниците на Ли Кун-хи, който почина през октомври миналата година, ще направят и стотици милиони долари дарения за медицински изследвания, за да се справят с изискването да покрият огромната сума за данък наследство.

Съпругата и трите деца на Ли ще трябва да платят близо 11 милиарда щатски долара данъци, свързани с наследството, обявиха от "Самсунг". Това е най-високата сума, плащана за данъци в Република Корея, която надвишава над три пъти общите приходи от този вид налози в страната, платени миналата година.

Семейството смята да покрие дължимото на шест вноски за период от пет години, като първата вноска е дължима този месец.

Събирането на средства за данъчното задължение е ключово, за да запази семейството контрол върху бизнес империята на "Самсунг", простираща се от производство на полупроводници, смартфони и битова техника до строителство, корабостроене и застраховане.

Даряването на мащабната колекция от произведения на изкуството ще намали данъчното бреме за фамилията. Семейството на Ли планира да дари на два държавни музея 23 000 произведения от личната колекция на Ли. Сред тях има древни корейски рисунки, книги и други културни артефакти, определени като национални съкровища, картини на съвременни корейски художници и творби на Марк Шагал, Пабло Пикасо, Пол Гоген, Клод Моне, Хуан Миро, Салвадор Дали, съобщиха от "Самсунг".

Семейството ще финансира с 900 милиона щатски долара изследванията на инфекциозни заболявания и лечението на деца с туморни и редки заболявания. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини