От х:

Днес в x:

От гръцкото посолство информират за актуализираните условия за влизане Гърция

От гръцкото посолство в София информират за актуализираните условия за влизането на територията на Гърция.

Според противоепидемичните мерки в Гърция, влизането в Гърция на граждани на страните-членки на Европейския съюз /включително на тези, които имат статут на постоянно пребиваване/, на страните-членки на Шенгенското пространство, на Обединеното кралство, на Съединените американски щати, на Обединените арабски емирства, на Сърбия и на Израел е разрешено по въздух или през гранично-контролните пропускателни пунктове Промахон и Нимфеа за лицата, които са дали отрицателен резултат на лабораторно изследване за COVID-19 от вида PCR, което е извършено с проба на назофарингеален или орофарингеален секрет.

Изследването трябва да е направено в рамките на максимум 72 часа преди пристигането на границата.

Необходимо е също така изследването да е извършено в референтна лаборатория в държавата на произход или транзит, която е сертифицирана от компетентен сертификационен орган на съответната държава. Желаещите да влязат на територията на Гърция трябва да представят превод на въпросния текст на английски език, като преводът включва име и фамилия и номер на личната карта или на паспорта.

Влизането е разрешено и ако лицата притежават сертификат за имунизация срещу COVID-19 и с двете дози на ваксина, преведен на английски език, който е издаден от компетентен държавен орган според действащото законодателство и при условие, че са изминали 14 дни от завършване на имунизацията. Ваксинационният сертификат трябва да включва име и фамилия, вида на поставената ваксина и броя на поставените дози от ваксината. Той се представя пред компетентните служители, които извършват медицинската проверка.

Сертификатът може да бъде проверен за автентичност от компетентните органи.

Лицата, които имат сертификат за завършена ваксинация или отрицателен PCR тест, са освободени от задължителната превантивна 7-дневна карантина в Гърция, но са длъжни да спазват извънредните мерки по ограничаване разпространението на COVID-19 по време на престоя си в Гърция.

Независимо от тяхното гражданство и начин на влизане в Гърция, пътуващите до Гърция са длъжни да представят попълнен електронен PLF /Passenger Locator Form/ формуляр, който може да бъде намерен и попълнен в електронния портал http://travel.gov.gr. Документът съдържа данните за контакт с тях в Гърция, попълва се преди пристигането им в страната, а удостоверение за попълването му се показва на граничния контролно-пропускателен пункт.

Удостоверението за попълнен PLF формуляр се изпраща автоматично от системата до подателя чрез известие до електронната поща на подателя.

Същото задължение имат и постоянно живеещите в Гърция преди напускането на страната през ГКПП-та на сухоземните граници.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    да
    5 0
    17:00, 21 апр 2021
    На тия фашисти и тая година никой като не им ходи на морето догодина вече ще са умрели от глад.Колко унижения трябва да претъпи човека като личност и колко морално трябва да е паднал и деградирал само и само да се натиска да си похарчи парите които нямат никаква стойност на море в фашистка Гърция
    • Да
      да ама не
      1 0
      23:48, 21 апр 2021
      Тяхното море и природа са чисти а не като нашето черно с мазут, водорасли и мъртво вълнение. Отделно и нашите са мародери като видят че идват курортисти и вдигат цената. В гръцко за 50 евра наемаш цял етаж и компания 7 човека си прекарват няколко дена с всички удобства. Преди пандемията с колата до гръцкото море се ходеше за час половина два а до нашето три четири и повече часа . Да се надяваме лятото всичко да се върне както е било по-преди.
Последни новини