От х:

Днес в x:

Стоян Малинин лауреат в олимпиада по информатика, ученици от ПМГ-Хасково с награди от престижни състезания

    Множество изявени ученици на хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ получиха днес отличията си от престижни състезания по лингвистика, информатика и информационни технологии.

    Грамоти за участие в Националното състезание по математическа лингвистика получиха четирима възпитаници на ПМГ-Хасково с ръководител Ваня Гочева. Това са Дарена Георгиев от 11 клас - 3 място, Александра Атанасова от 7 клас - 3 място, Петър Велев от 6 клас - 1 място и Ана-Мария Йончева от 5 клас – втора награда.

    Бяха връчени и награди от Коледния лингвистичен турнир.

    Отлично представяне в националната олимпиада по информатика са записали трима от възпитаниците на преподавателката Коля Петрова. Това Стоян Малинин от 12 клас, който е и лауреат във финалния кръг, Ванеса Бачварова от 7 клас и Мартин Недев от 7 клас.

    В международно състезание по информационни технологии „Microsoft Imagine Cup Girls Edition“ бяха отличени петима ученици от ПМГ-Хасково. Това са дванайсетокласниците Надя Колева, Глория Арсова, Виктория Димитрова, Пламена Николова и Гергана Николова. Те са показали какво е приложението на изкуствения интелект. Трябвало е да предложат начин, по който може да спасят някой застрашен вид чрез използването на изкуствен интелект.

    Наградите бяха връчени в навечерието на патронния празник на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, който ще бъде отбелязан утре (21.04.2021 г.) с онлайн изяви. Поднесе ги директорът на гимназията Гергана Петрова. Тя поздрави учениците за постигнатите успехи, за които са спомогнали и двете им преподавателки.

    По-късно през деня стана ясно, че 5 ученици с 3 проекта са класирани за Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии. Това седмокласниците Мартин Недев и Денис Джуменов, единайсетокласниците Димитър Девинизов и Димитър Тодоров, както и дванайсетокласничката Пламена Николова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ро
      Рошльо
      6 0
      09:14, 21 апр 2021
      Поздравления за децата и техните учители. Продължавайте със същата упоритост и трудолюбие, водени от своите учители да постигате все по-големи върхове.
    Последни новини