От х:

Днес в x:

Славия постигна победа над Ботев (Пловдив) на базата в Коматево

Отборът на Славия постигна изключително важна победа с 1:0 над Ботев (Пловдив) на базата в Коматево. Това се случи в двубоя от 24-ия кръг на efbet Лига, а единственото попадение беше дело на Ивайло Димитров още в 14-ата минута. Успехът е изключително ценен за гостите, тъй като позволи на “белите” да се отлепят от дъното в класирането и вече имат 22 точки. 

Най-старият столичен клуб остана в опасната зона, заемайки 11-та позиция, но в същото време е само на две точки от “канарчетата”, които с актив от 24 точки заемат 10-та позиция и сега рискуват сериозно да попаднат в последната четворка. Славия има два директни сблъсъка с Ботев (Враца) и Етър в последните два кръга от редовния сезон, докато “жълто-черните” гостуват на Черно море и приемат Лудогорец в последните два мача преди плейофите. 

Играчите на Загорчич напълно заслужиха трите точки с представянето си, след като през първото полувреме изцяло доминираха на терена. Веднъж Роботов изби от голлинията, а веднъж и гредата спаси Аргилашки преди почивката, като Димитров също можеше да вкара още един гол. След паузата гостите имаха още няколко шанса, но веднъж гредата бе първи помощник и на Вуцов. Това стана в 65-ата минута, в 74-ата минута Волен Чинков не отсъди дузпа за “жълто-черните”, след като Георги Вълчев видимо спря топката с ръка.

Треньорът Азрудин Валентич се завърна след карантина и направи три промени от успеха във Враца с 2:1. Марио Младеновски, Реда Рабей и Атанас Илиев замениха Джонатан, Хосе Мартинес и Кевин Янсон. 

Наставникът на гостите Златомир Загорчич, който се завърна на “Овча Купел” преди няколко дни, бе направил цели четири промени от полуфинала за купата срещу Арда (0:1). Петър Патев, Емил Стоев, Ивайло Димитров и Калоян Кръстев смениха Мартин Сораков, Дарко Тасевски, Радослав Кирилов и Димитър Рангелов. Андреа Христов пък бе капитан на отбора. 

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на доктора на Славия Любен Ангелов, който почина днес на 67 години.

Още от първата минута гостите демонстрираха по-голяма мотивация. В 13-ата минута вратарят на домакините Аргилашки със страхотен рефлекс изби удар с глава на Виячки, а Кръстев пропусна при добавката и се стигна до корнер. Секунди по-късно обаче стражът на Ботев беше безпомощен след красив плонж и удар с глава на Ивайло Димитров, който прати топката в долния ляв ъгъл на “канарчетата”. Таранът се разписа след центриране на Антовски. Нападателят пропусна да удвои в 19-ата минута, когато изпревари Генев, но изстрелът му излезе в аут. Натискът на “белите” продължи и в 23-ата минута Роботов изчисти от голлинията. Поредната добра атака на столичани мина през Кръстев, свалил топката с глава към Макрилос, но изстрелът на “седмицата” бе избит от Роботов.

Атанас Илиев в 33-ата минута имаше възможност, но не успя да уцели вратата. Малко след това Рабей стреля отдалеч, но без да затрудни Вуцов. 

В 42-ата минута гредата спаси Ботев (Пловдив). Бомбен шут на Антовски се отби в горната греда и тупна пред голлинията, въпреки че част от играчите на Славия имаха претенции за гол.

Собственикът на “жълто-черните” Антон Зингаревич, националният селекционер Ясен Петров, както и селекционерът на младежите Александър Димитров наблюдаваха от трибуните.

През втората част домакините опитаха да променят нещата с влизането на Еспиноса и Сисе, но гостите бяха по-добрият отбор на терена. В 60-ата минута отново от голлинията на Ботев беше изчистена топката след центриране на Макрилос, който в 62-ата минута се размина с втори гол. Той засече центриране отдясно, но коженото кълбо мина покрай гредата. 

Три минути по-късно дойде най-добрият шанс за “канарчетата”, но изстрелът на Атанас Илиев с глава кацна върху горната греда на Вуцов.

Целият щаб на Ботев (Пловдив) поиска дузпа в 74-ата минута, когато Георги Вълчев спря топката с ръка след центриране в наказателното поле на гостите. Волен Чинков обаче даде знак играта да продължи.

Последните минути Ботев се опита да направи натиск, но единствено удар на Сисе в 87-ата минута мина опасно покрай вратата на Вуцов. Димитър Рангелов влезе за “белите”, които на контраатака пропуснаха да довършат своя съперник. Това обаче не се оказа фатално, тъй като други голове в мача нямаше и Славия записа шести успех през тази кампания, който е първи от октомври далеч от “Овча Купел”. Поражението пък е десето за пловдивчани, които пропуснаха страхотен шанс, за да си гарантират спасението още днес, а сега ще има да треперят.

Източник: sportal.bg

Коментари в сайта

Последни новини