От х:

Днес в x:

Ще строят новия мост над Марица ... ама друг път

Няма процедурна пречка да бъде построен нов мост над река Марица, стана ясно днес след репортаж на БНТ. По време на прякото включване бяха интервюирани собственици на превозвачески фирми, хора, чийто бизнес зависи от транспорта, кмета на общината Николай Митков и кмета на село Градина Йордан Стоев. През последните 15-16 години започна поетапно ограничаване на тонажа на преминаващите превозни средства. От 3 години има забрана за движение на МПС-та над 5 тона. Останалите трябва да заобикалят с десетки километри. Положението е още по-тежко заради факта, че има ограничения и на моста до село Милево. От години напълно затворен е и мостът до село Скобелево.

Всички присъстващи подчертаха, че мостът е важен не само за свързването на общинския център с три населени места от общината – Градина, Крушево и Добри дол, но това е връзка между 3 общини, 3 области и  две магистрали.

Председателят на Общински съвет Христо Вълчев потвърди, че зависещите от  тях процедури са приключени. Преди 2 години от АПИ твърдяха, че има осигурено финансиране.

„Строим магистрали, а нямаме пътища до тях“ беше мнението на събралите се хора.

От името на Областно пътно управление инж. Бакърджиева също потвърди, че няма пречки да започне изграждането на новото съоръжение, но дали е осигурено финансиране не можа да каже.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини