От х:

Днес в x:

БФС ремонтира игрището на стадион „Младост“, нова лекоатлетическа писта с местно финансиране

Изображение 1 от 4

    Инвестицията, която БФС ще направи в ремонта на стадион „Младост“ в Хасково, вече е ясна с разбивките на дейностите и сумите по тях. Това е описано в официалното писмо, което от Българския футболен съюз са изпратили на 12-ти април до кмета на общината Станислав Дечев.

    То засяга учредяването на безвъзмездно право за ползването на футболния терен на „Младост“ за следващите 20 години. С решение на Общинския съвет на Хасково от февруари  беше предвидена тази възможност.

    Така Българският футболен съюз ще съдейства на община Хасково за реконструкцията на игрището на стадиона.

    Че ще се случи, това беше обещано още в началото на 2020 година от временно изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов при срещата му с градоначалника на Хасково.

    В замяна на правото за ползване, от БФС ще направят инвестиция от близо 562 хил.лв, с ДДС. Ще бъде реновиран изцяло футболният терен, което ще се случи в рамките на 6 месеца от старта на ремонта.

    За проектирането са предвидени 10 хил.лв., за доставката и монтажа на антиударната подложка на терена от 7150 кв.м.-близо 89 хил.лв, останалата сума е за разчертаване и монтаж, и непредвидени разходи.

    Тези средства са осигурени по програма „Хеттрик“ на УЕФА.

    Хасково е един от малкото областни центрове без тренировъчен футболен терен и още през миналата година местната власт постави това на дневен ред за решаване.

    Финансирането за цялостния ремонт на стадион „Младост“ ще се случи и през общинския бюджет, в който бяха заложени за това 500 хил.лева. С тях ще се реконструира лекоатлетическата писта на стадиона. Кметът Станислав Дечев посочи, че обществената поръчка ще бъде обявена през следващата седмица.

    След тези предвидени ремонти, остават на дневен ред осветлението и трибуните. Местната власт обмисля възможностите да се стигне до цялостна реконструкция на стадион „Младост“, което вероятно ще се случи през следващата година.

    „Обявяването на инвестиционното намерение от страна на БФС е всъщност етап от цялостната процедура по изискванията на Програмата „Хеттрик“. Документацията по инвестиционното намерение за терена на стадиона, ще престои 2 месеца на сайта на Община Хасково, след което ще бъде направена и самата инвестиция.

    Движим процедурата и за подновяването на лекоатлетическата писта на стадиона, което ще се случи с гласуваните средства в общинския бюджет за тази година.

    Със следващия бюджет, ще направим още една крачка, за да довършим цялостния облик на „Младост“- с нови трибуни и осветление", коментира  темата кметът на Хасково Станислав Дечев .

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Сп
      Спомени
      18 -1
      15:16, 13 апр 2021
      Едно време на този стадион се играеше мото футбол. С една голяма топка и мотори без капли. Терена беше сгур. През 1967-71 г учех в Минния техникум. Там провеждахме физическото възпитание. Учител ни беше Козарев. Един много добър човек, заслужаващ голямо уважение. Нека да се направи ремонта, да се направи едно затревено игрище.
      • Тр
        Три пом@ка три весьолй други
        7 -4
        20:12, 13 апр 2021
        До вчера яздихме катър ето днеска сме масторе !
      • Днес беше един хубав ден за мойте джобчета , мойте малки ръчички свършиха страхотна работа
        Благодаря и на мойте дъртаци
      • Васил левски е обещал чиста и свята република за всички в българия
        ..... Хем гласуваха за гроб , хем куманите нищо не получават :))
    • 2
      Сп
      спорт
      19 -5
      15:47, 13 апр 2021
      И на децата им стана ясно че от изграждане и ремонт на спортни съоръжения се усвояват на-лесно средства за личния джоб. В села почти без жители по европейски проекти се изградиха сгради и стадиони и не се ползват . Както и да е европата дава пари трябва да се харчат за да не се връщат.
      А тука е обратното от нашите данъци и такси кмета заедно сбсфсто ще разполага и харчи.
      • До
        До спорт
        8 -3
        23:06, 13 апр 2021
        Не говори за СПОРТ,щом си нямаш и най-малка идея какво значи тази дума. На вас в главата ви са само усвояване. Прави се ремонт на един катастрофално западнал стадион и вчесто да сте доволни от този факт,вие пак нмирате какво да плюете. В този ви вид сега стадиона повече ли ви харесва? Правили се в селата спортни съотажения. А според вас хората по селата не трябва да спортуват ли?
      • До
        До спорт
        4 -1
        23:09, 13 апр 2021
        И в “Европата” им стадиони и всякакви игрища навсякъде. Дори по най-малките села!
    • 3
      Bo
      bondjo
      17 -4
      15:48, 13 апр 2021
      На този стадион, трима кметове му започваха ремонта, и аха аха да докарат строителна техника и майстори, и накрая БФС щял да свърши работата. Егати, това ако е политическа воля и размах....... Прах в очите, това е. Следизборно.
    • 4
      Ил
      Илия
      14 -1
      16:42, 13 апр 2021
      Да не стане като градския стадион! Сложиха супер евтина настилка,и само я поправят!
    • 5
      Ра
      Разбирач
      3 -6
      16:52, 13 апр 2021
      Някой олигофрен-специалист няма ли да се изкаже,че много малко сте разбирачите.
    • 6
      Сх
      Схема
      14 -7
      17:22, 13 апр 2021
      Такава ли била схемата. Уж БФС плаща пък пътеката с местно финансиране. Питайте хасковлии дали им се плаща 400 000 лв. за пова.
      Гробари смешни и гладни.
    • 7
      Au
      Augusto
      6 -3
      18:38, 13 апр 2021
      Отново-мижи да те лъжем!
    • 8
      Бе
      Бегача 3
      11 -3
      18:38, 13 апр 2021
      Напълно подкрепям горния коментар правят се игрища в села и паланки само и само за да се усвоят средствата от програмите и никой грам не го интересува .В Хасково пък обратното с годините липсват качествени бази и игрища за развитието на детско юношеския футбол и примера със стадион Младост е 100% показателно .Само се приказват някакви празни обещания и после пада тъмна мъгла децата играят в сгурта...
    • 9
      Ст
      Стефан Караджа
      10 -3
      18:44, 13 апр 2021
      Изборите минаха така че скоро няма да видите ремонти нито на стадиони нито на пътища
    • 10
      Ма
      Маратонеца
      9 -3
      22:43, 13 апр 2021
      Много вярно изборите минаха и старата песен на нов глас ще направим новия бг Уембли само, че пак се пишат едни суми от които половината и повечето няма да отидат по предназначение ...Направо вече звучи като виц за 1 април .

    Още новини

    Последни новини