От х:

Днес в x:

Дискотечен бос бит за 2000 лв. Стягат Хасково за А група. Преглед на печата

Тихомир Русев, който доскоро държал дискотеката в Стамболово, бе пребит и ограбен от трима край хасковското село Книжовник, информира във водещия си материал на първа страница днес “Хасковска Марица”. Нападателите са арестувани след сигнал от ограбения.

Чилингиров остава шеф на ГПУ Свиленград, с въпросителна накрая пише още на първа страница изданието. Въпреки омхаването на шефа на гранична полиция Красимир Петров, началникът на свиленградския участък остава на поста си по информация на вестника.

Хасково и селата в битка за ученици, акцентира във водещия текст на втора страница изданието. Три школа в областния град да бъдат включени в списъка на средищните училища предлага в докладна до ОбС кметът Георги Иванов. Сесията на местния парламент ще е следващия петък.

Ивайловград с площад за 235 000 лв., тополовградският боклук пое към Харманли, диабетиците с нов офис. Това са част от останалите заглавия на страницата.

Сушата разболя Маслиново, четем в акцента на 3 страница. Масово разстройство натисна жителите на селото, четем в материала. Причина за епидемията е недовършеният водопровод, за който се губят 460 000 лв.  

Миньорът виновен за смъртта си, пише още вестникът. Загиналият в рудник “Чала” работник сам се наврял между две вагонетки, гласи заключението на Инспекцията по труда.

Това може и да е така, но фактът, че през последните няколко години в същата мина загинаха трима души означава, че там нещо не е наред. Или трябва да приемем, че в “Чала” работят най-разсеяните хора на света.

Ренесанс за футбола в Хасково. Това бодряческо заглавие ни боде очите на 4 страница. Ренесансът, разбира се, е в бъдеще време, което премиерът Бойко Борисов забрани за използване в МВР.

Да се бориш на тепиха е като да се любиш с жена, твърди в интервю за вестника Иван Ванков, управител на базата на международната федерация по борба в Швейцария. Има нещо вярно в думите му, като се замисли човек. Хамалогията си е хамалогия.

Стягат “Хасково” за “А” група, пише във водещ материал на първата си страница “Новинар юг”. Това щяло да стане, след като собствеността премине в ръцете на братята Хабил.

Дето се вика: Тази година “А” група, догодина – “Шампионска лига”. “Хасково” над всичко!

Баща и син пердашат зарзаватчия за борч, четем в заглавието над главата в “Новинар юг”. Според изданието нападнатият бил Тодор Р., а биячите – Красимир и Димитър, син и баща.

Община Хасково с 4 млн. лв. приходи по-малко от лани, четем в акцента на втора страница. Информацията е от докладна записка за изпълнението на бюджета.

2 джоба аха да затапят булевард, четем още на страницата. Става дума за димитровградския булевард “Стефан Стамболов”, където се изграждали едновременно две спирки, намиращи се една срещу друга. Строежът аха да затапи движението, пише вестникът.

Колоездач блъсна такси, четем на криминалната страница. Белята станала вчера сутринта на кръстовището на “Раковски” и “Съединение”. КАТ обаче пробвал с дрегер таксиметровият шофьор, вместо колоездача.

Глухите камъни засенчват Перперикон. Така е озаглавено интервюто с археолозите Георги Нехризов и Веселка Кацарова, които ръководят разкопките край Малко градище. Разговорът с тях е на 6 и 7 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини