От х:

Днес в x:

18 °C

Експерти от всички области на обществено-политическия живот в листата БСП за България в 29-и МИР

Ние искаме да спрем несправедливостта и да върнем достойнството и вярата на българските граждани!
Това е мотото, което обединява юристи, икономисти, доктор, предприемачи, интелектуалци, инженери и майстори на спорта.
Водачът на листата е добре познат на обществеността дипломат, университетски преподавател и журналист. Велизар Енчев е уважаван и изтъкнат интелектуалец. Той е роден на 7 януари 1953 г. в град Гълъбово, Старозагорска област. Завършва „Журналистика“ и двегодишен факултативен курс по реторика и международни отношения в  СУ „Св. Климент Охридски“. Защитава докторат по международно право и международни отношения. Според него най-големият дефицит във външната политика по отношение на Балканите е непоследователността! „И васалното поведение на българските политици. Поради петвековното прекъсване на държавната традиция васалитетът е вкоренен в манталитета на държавниците ни. Този порок ни направи губещи в балканските и в двете световни войни през миналия век. Васалът винаги избира губещата страна в геополитиката. Затова династията и партиите сляпо следваха безумията и на Кайзерова Германия, и на Хитлерова Германия. В резултат на което за четвърт век на два пъти бяхме победена държава.“ – споделя Енчев в свое интервю.
В листата, в която са включени 16 кандидати, на второ място е бившият кмет на Харманли Михаил Лисков. Михаил Лисков е роден през 1957 г. в град Харманли. Средното си образование завършва в родния град, а след това завърша бившия вече ВИИ „Карл Маркс“ със специалност „Икономика на труда“. Горд баща е на две деца. Като най-устойчиво постижение в политическата си дейност кандидатът за народен представител определя работата си в местната власт. Според него трите мандата като кмет на Харманли са високо оценени от общността. 
Следващите две позиции, съответно 3-а и 4-а заемат депутатите от 44-о Народно събрание Виолета Желева от Димитровград и юристът от Хасково Смиляна Нитова. 
„Обявяваме се за повече и по-силна държава, която не помага избирателно, а на всички. Държавата трябва да изгради ясен универсален инструмент за подкрепа, която да е така разпределена, че да е справедлива и адекватна за всички граждани. Той трябва да включва работници, работодатели, родители, както и самонаетите и хората със свободни професии, които останаха без стотинка подкрепа.“  - заявява Виолета Желева в разгара на предизборната кампания. 
Смиляна Нитова е категорична: „Хората искат промяна! Остават броени дни до деня, в който трябва да решим на кого да възложим опазването на гражданските ни права, справедливостта, сигурността, правовата държава и законността!“ – допълва тя.
Пето място в листата на 29-и МИР БСП за България отрежда на Десислава Костова от квотата на коалиционния партньор ПП „Политически клуб Тракия“. За нея приоритет ще бъдат правовата държава, активното гражданско общество и решаването на Тракийския проблем.
На шесто място е председателят на общинската организация в община Симеоновград Никола Георгиев. Георгиев е семеен с едно дете. Бакалавър по защита на националната сигурност, магистър по финансов и банков мениджмънт и маркетинг. 
Следващият в листата е инженерът Диляна Комитова. Нейният девиз е: „Не ходи по чуждите стъпки, защото няма да оставиш следа.“ Тя е отдадена на жените и децата в рискови групи. Областта, в която развива дейността си е посветена на социалната политика. 
Олимпийският шампион и дългогодишен треньор по борба на Пуерто Рико Димо Костов е на осмата позиция в хасковската листа, като представител на гражданската квота. Каузата на почетния гражданин на Хасково е спортът. Липсата на спортни съоръжения и устойчиви политики в областта на спорта са в противовес с устойчивото развитие на спорта и откриването на спортни таланти, според него. Стимулиране на физическото възпитание и спорт в училище, чрез въвеждане на нови видове двигателна активност и възстановяването на центровете за олимпийска подготовка са част от темите, които са от експертната област на Костов. 
На позиция 9 е поставен инж. Атанас Атанасов от гр. Тополовград, магистър инженер по приложна геофизика и магистър по икономика. Атанасов има богат опит в неправителствения сектор. На 10-а позиция е Емил Димитров – председател на младежкото обединение в областта и един от най-младите кандидати за народен представител от избирателния район. Майстор на спорта и общински съветник от Коалиция БСП за България в ОБС Харманли, председател на младежката структура в  Харманли – негова кауза и негов девиз е: „За по-добър  живот на младите хора в България". Мотивацията му да се включи в предизборната надпревара е  решаването на проблемите на младите хора в областта на спорта на територията на община Харманли. За него младежките политики трябва да са фундамент на всяка партийна платформа. 
На 11-а позиция е и най-младият кандидат за народен представител – Богдан Кирилов. Общинският съветник от коалиция БСП за България подчертава: „Младите хора имат изключително важна роля в тази трудна политическа обстановка, защото само младите хора имат нужната сила, енергия и отдаденост, за да постигнат необходимите промени за по-солидарна и справедлива България.“
Следващият, 12-и в листата, е роденият в Хасково Иван Педев. „Моята кауза е да има справедлив съдебен процес и улеснен достъп на гражданите до този процес. Нужни са промени, които са в интерес на хората.“ – споделя адвокатът и допълва: „Справедливост и свобода, са ценностите, за които ще се боря!“
Под номер 13 е поставен роденият в Димитровград предприемач Иван Ганев. Той завършва Химико-технологичния университет в София, а естествената му страст към компютърните науки го отвежда в един от най-реномираните частни университети „ТЕЛЕРИК“- София. Там придобива компютърна квалификация по системата СΙSCO.  Ганев владее английски и руски и свободно ползва гръцки. За него мястото на младите в политиката се определя от провеждането на постоянна и устойчива кадрова политика за привличане на образованите, знаещи и можещи млади хора в БСП.  
За поставения под номер 14 магистър по икономика Божидар Драганов е необходимо да бъде създадена среда за развитието на младите предприемачи, чрез безплатно образование и здравеопазване, силна икономика,  пълна подкрепа за децата, майките и младите семейства. Той е категоричен: „Ще работя за достойна България!“
Д-р Стефка Михайлова е родом от Харманли и е поставена на позиция номер 15. Нейната кауза е здравната реформа и достъп до здравеопазване за всички граждани, гарантиране на здравна политика, която ще позволи на практика да се приложат принципите на равнопоставеност, достъпност, качествено и навременно медицинско обслужване.
Последната 16-а позиция заема председателят на предизборния щаб в Хасково и главен експерт в НС на БСП Ленко Петканин. След себе си кандидатът за народен представител иска да остави Родината си като силна, горда и привлекателна страна за живот. Осъзнава това още през 2009-а година, когато започва всеотдайната си работа в областта на политиката. 
Като най-ценни черти от характера си определя самоконтрола и гъвкавостта. За Ленко Петканин мястото на жените в политиката е ключово. Според него приносът им като равностойни политически фигури е безспорен.
Политическата кауза, която кандидатът за народен представител отстоява, е достъп до финансиране от ББР (Българска банка за развитие) за малкия бизнес. Създаването на дружество за старт-ъпи и иновативни компании, което ще помогне развитието на бизнес средата за стартиращите предприемачески проекти, като източник на бизнес иновации на продуктите и услугите, които подготвят и подпомагат икономиката на бъдещето.
Време е да върнем живота в малките населени места! - убедени са кандидатите от листата на БСП за България от 29-и МИР, област Хасково.  Ние искаме промяна! Сега! – настояват те.
„И това не е поредното предизборно обещание, нито партиен призив! Това е подадена ръка за партньорство с всички вас – българските граждани! Това е апел към вашите гражданска активност и съвест, към отговорността, която всички ние имаме към децата си, към бъдещето и към свободата! Нека заедно счупим оковите на страха и да гласуваме на парламентарните избори, от които ни делят броени дни!“ – подчертават в призива си шестнадесетте кандидати за народни представители. 
На 4-и, 4-и, номер 4 – С грижа за хората!
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Източник: Haskovo.NET

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини