От х:

Днес в x:

Новият областен управител:Много добър стрелец съм

Новият областен управител на Хасково Румен Данев е роден на 2 март 1970 година в Димитровград. Средното си образование получава в икономическия техникум в Минерални бани. Завършил е Стопанската академия в Свищов специалност "Финанси и банково дело". Има още две специалности " Икономическа педагогика" и " Рисков мениджмънт".

Започва професионалната си кариера в хасковския клон на БНБ през 1996 година, където работи да 2001 година. До встъпването си в длъжност като областен управител работи в ДСК-Хасково. Последната му позиция в банката е на мениджър.

Семеен е, с една дъщеря.

Първото си интервю в деня след встъпването си в длъжност Румен Данев даде за Haskovo.net.

 

Румен Данев, областен управител на Хасково

- Г-н Данев, как мина първият ви работен ден като областен управител на Хасково?

- Първият ми работен ден мина добре. Запознах се с целия екип на областна администрация. Още не съм навлязъл подробно в нещата, които всички отдели работят. Г-н Арнаудов като главен секретар ми помага, заедно с него разпределяме пощата. Всички тези писма и заявления от населението. За да можем да работим ефктивно и в срок. И да остане областна администрация Хасково на едно от челните места.

- До колко часа останахте на работа вчера?

- След 18.00 часа си тръгнах. Днес ще извикам началниците на отдели и шефовете на дирекции, за да ми кажат каква е работата в отделите. Има един проект, които е одобрен и трябва да разгледаме. Има още два, които чакат за подпис. Ще се запозная с тях. Става въпрос за газопровода, които също има срок за одобрение.

- Как влязохте в политиката?

- Партия ГЕРБ ме покани за кандидат за общински съветник на местните избори през 2007 година. В лицето на областното ръководство - Иван Петров и Фани Христова. Дотогава не бях членувал в политически партии. След изборите останах в областното ръководство и оттам насетне знаете. Бях кандидат за народен представител и сега съм областен управител.

- Играл ли сте футбол с настоящия премиер Бойко Борисов?

- Не. За съжаление, на четири очи с Бойко Борисов не сме се виждали.

- Вярно ли е, че обичате да играете футбол?

- Футбол - не. Ако трябва да бъда точен какво съм тренирал - три години съм се занимавал със спортна стрелба. Имаше отбори към организацията ОСО. Бях в отбора на Минерални бани.

- Добър стрелец ли сте?

- Бях доста добър стрелец. Още като ученик, когато стрелях с боен автомат, спечелих първо място. Може би това, че тренирах стрелба с въздушна и малокалибрена пушка ми помогна.

- Имате ли лично оръжие?

- Лично оръжие имам като ловец - пушка. Иначе- не.

- Какво отстрелвате?

- Честно казано, рядко ходя на лов. Най-вече ходя за разтоварване и за емоцията.

- Богат човек ли сте?

- Мога да кажа, че съм богат на приятели, контакти и на това, че съм уважаван. В личен план богатството е моето семейство. Иначе финансово не мога да кажа, че съм богат. Имам семен апартамент и лека кола, която не е нова.

- Какви са амбициите ви като областен управител?

- Да продължим да работим за хората като ефективна областна администарция. Мисля че, основната ми задача все пак ще бъде да провеждам политиката на правителството на местно ниво. Да работим добре с общинските съвети в областта. Изчаквам да назначат заместник-областните управители, за да направя среща с кметовете и с председателите на общинските съвети.

Надявам се, че все пак ще има някакви насоки от правителството. Засега такива няма. Може би се изчаква да се назначат и останалите десет областни управители и тогава да започне да се работи.

- Какво е отношението ви към местната администрация? Как ще работите с кмета Георги Иванов, който Яне Янев постави под номер едно по корупция?

- Мисля, че за всички решения, които са законосъобразни и са в интерес на хората, няма да има проблем. Моята функция е контролна, която не е изцяло намеса в местната власт. На местно ниво си има кмет, общински съвет, които си взимат решения. От там насетне ако аз като областен управител реша, че това не е законосъобразно, мога да го спра.

- Все пак досега сте следил решенията на общинския съвет. Смятате ли, че сред тях има незаконосъобразни?

- Не съм запознат с всички решения. Нека да се запозная по-подробно все пак. Да не коментирам досегашните решения на общинския съвет и дейността на предишния областен управител.

- Все пак как сте настроен - позитивно, резервирано...

- Позитивно съм настроен. Искам да се запозная в детайли с работата.

- Познавате ли лично кмета Георги Иванов?

- Не. Не съм се срещал с него. Надявам се в скоро време това да стане.

- Чувствате ли се на мястото си? Удобен ли ви е столът?

- Това е ново поприще за мен. Столът е удобен. Служителите са отзивчиви. Мисля, че те също са позитивно настроени към мен. Нищо, че са се пуснали слухове за кадрови промени. На този етап, докато не се запозная с работата на всеки и отдел и не се запозная с това кой колко е работи и стои ли си на мястото, не мога да кажа че ще сменям някого.

- Какво искате отсега да си кажете в края на мандата?

- Искам още след две години да имам принос в провеждането на политиката на паритя ГЕРБ. Да си честитим победа на местните избори. За да може там, където сега има кметове от други партии, тогава да са наши, за да работим по-добре.

- На бюрото сте си сложили совата, която предишната областна управителка Райна Йовчева ви подари вчера. Какво друго ще оставите?

- Багажът ми още е в един кашон вкъщи. Не ми останало време да го разопаковам.Но със сигурност ще има снимка на дъщеря ми.

Интервю на Христина Котларска  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини