От х:

Днес в x:

Броят на заразените с COVID 19 в областта расте, джипитата се справят отлично с ваксинацията

Броят на заразените с коронавирус в областта плавно расте. През последното денонощие от здравните власти са установине 25 вирусоносители. По общини те се разпределят така: Кърджали-14; Черноочене-4; Кирково-3; Крумовград-2 и Ардино и Момчилград по 1. Мъжете са 12, а жените 13. Възрастовият диапазон е от 19 до 84 години. Сред заразените са и двучленно семейство от Черноочене. Двама от вирусоносителите са чуждестранни граждани-с шведско и нидерландско поданство. Петима от установените с коронавирус са настанени в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” и са на кислородна терапия. Това каза за Кърджали бг вести главният секретар на Регионалната здравна инспекция Петя Папазова.

Папазова съобщи също, че вчера са направени 385 ваксинации. Личните лекари се справят отлично. Продължават имунизациите и днес. Ваксинации ще се извършват и в РЗИ,подчерта главния секретар на инспекцията.

Петя Папазова опроверга слуховете, че за поставяне на ваксина в Регионалната здравна инспекция се взема такса. Имунизацията е абсолютно безплатна. Нека гражданите,които имат сигнали за вземане на такса да се обръщат към ръководството на РЗИ,апелира главния секретар на инспекцията.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини