От х:

Днес в x:

8 °C

Покачване на броя на новозаразените -75 позитивни на Ковид за денонощие

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 75 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, трима починали и 71 излекувани.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 48; Димитровград – 9; Харманли – 3; Свиленград – 3; Тополовград – 7; Любимец – 4; Ивайловград – 1.

 Починали са двама мъже на 71 и на 83 години от Хасковска община и 73-годишна жена от Стамболово.

Според обобщението на Областния щаб за Ковид случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 5459.

Общо в болница с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 164-ма пациенти. На домашно лечение са 1007 души, починали са 338 и напълно излекувани - 3950 души.

Сред положителните лица  учител от НУ "Св. св. Кирил и Методий" Тополовград, поради което под карантина ще бъдат поставени 21 деца от 1 клас.

На 23 февруари са поставени общо 511 дози ваксина.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ko
  Kon`u
  38 -8
  08:29, 25 фев 2021
  Очакваме с нетърпение заведенията и дискотеките да отворят и тогава ще стане голям купон!
  • Ха
   Хаха
   10 -24
   09:15, 25 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 2
  Бр
  Брейзолум
  20 -5
  08:33, 25 фев 2021
  В момента много заразните британски и африкански щам върлуват в областа.
  • Мб
   мба
   17 -10
   09:07, 25 фев 2021
   Не се притеснявай другия месец ще са мексикански и бразилски след два три месеца занзибарски и мадакаскарски и така
 • 3
  Не
  Непукиста
  14 -3
  09:05, 25 фев 2021
  Тези щамове са от края на ноември началото на декември.
  По Коледа и началото на януари, много хора си заминаха.
 • 4
  На
  наблюдател
  27 -7
  09:35, 25 фев 2021
  незабавно затваряйте училищата. Фактите безспорно сочат, че когато се отворят училищата заразата скача в пъти,а не в проценти. Така е било винаги и при грипните епидемии и сега. Нека заведенията работят, но училищата трябва да бъдат затворени.
 • 5
  Ли
  Лила анцуга
  18 -2
  10:10, 25 фев 2021
  В най-скоро време очакваме да пламне баничарницата и не само, срещу общината. Собствениците заразени и двамата обикалят като ненормални целия град и сеят зараза навсякъде. Безскруполност, наглост, безочливост-това представляват тези двама малоумници.
 • 6
  24
  24 Май
  7 -7
  10:22, 25 фев 2021
  А надолец от
  Б анкя ни яха
  В суе го псуваме в мрака
  Г ьонсурата се хили кат пръч
  Д ивите мутри го следват
  Е мира на СИК е на власт
  Ж ално блеят стадата а
  З лият уфчар ходи на мач
  И ма ли още надежда ?
  Й овков да напише за нея роман
  К учето злобно отвръща
  „Л ошия матриал заслужава само самар“
  М ладите бягат в чужбина
  Н икой не поглежда назад
  О теца казва на сина :
  „П ростен си ако не се завръщаш в тоя мрак „
  Р адост едничка остана
  С тадото да му пуснат Азис кючек
  Т ихо умира Народа
  У тре ще погребем поредния Човек
  Ф изика на новото време
  Х имия на несбъднатия рай
  Ц аря само прибра ги парите
  Ч акаме да ни гази нов трамвай
  Ш епнем и свещите палим
  „Ще дойде и нашия ден“
  Ъ , ама едва ли
  Ь ок гяур каза кротко другаря Доган
  Ю да червен подкара с кавала
  Я рема е яко скован
  • До
   До 24 Май
   5 -4
   13:34, 25 фев 2021
   Сигурен съм, че ако копи-пейстнеш нещо подобно във възхвала на любимия ти фатмак-пРезидент, пак ще е толкова некадърно.
   Изчезвай в нищото , микроб износен !!!!!
   Ти го фукна в тролската човка!
  • Ма
   мале
   2 -5
   13:42, 25 фев 2021
   Много надахън си бе плазмодий нещастен.Примитивно човече лишено от мозък.Имаш само една мозъчна клетка и то имплантирана.За теб всички които не уважават и не се кланят на заразното зло са микроби.Скоро ще се види края на хора като теб.Даже днес вещата гадателка поклонничка на партията Алена нещо взе да мота прогнозите
 • 7
  Лю
  Любопитно
  7 -2
  10:55, 25 фев 2021
  Общият брой на ваксинираните и на онези, които вече са преболедували Ковид, трябваше да осигури на Израел относително стабилен колективен имунитет, достатъчен да победи вируса или поне да намали скоростта на разпространението му. Но реалните факти показват точно обратното. Скоростта на предаване на вируса в Израел е по-висока от почти всички други страни. Всъщност тревожната връзка между масовата ваксинация и развитието на болестта предполага, че колкото повече ваксинирате населението, толкова повече случаи на Ковид откривате.

  И не само това. Два града са класифицирани като „зелени територии за Ковид“. Единият е Рахат, палестинска бедуинска община, където кампанията за ваксинация като цяло се игнорира. Израелците също така могат да забележат, че сред зелените общности по отношение на разпространението на Ковид, израелските арабски села и градове силно доминират. По същия начин това може да е свързано с  тяхното масово несъглесие да се ваксинират. Накратко, ако трябва да научим нещо от „израелския експеримент“, можем да достигнем до заключението, че колкото по-малко ваксинирате населението, толкова по-здрава е вашата общност като цяло.

  Като се има предвид потвърдения факт, че ваксинираните хора са доказано и относително имунизирани поне на този етап, единственото обяснение (за което мога да се сетя) за скоковете на активните случаи, на смъртните случаи и на мутиралите щамове в масово ваксиниращите държави, е плашещата възможност ваксинираните да са действителни разпространители на вируса и особено на неговите мутанти (особено британския). Тази възможност трябва да бъде проучена. Тя се подкрепя от установени данни, събрани в масово ваксиниращи страни, като САЩ, Великобритания, Португалия и ОАЕ. Малко след стартирането на общата кампания за ваксинация, в тези страни е налице рязко експоненциално нарастване на активните случаите и, за съжаление, на смъртните случаи.
 • 8
  Хи
  Химената
  6 -6
  11:13, 25 фев 2021
  Абе отваряйте всичко , няма страшно ! Бойко каза , нямало страшно ! Народ много !
 • 9
  Ди
  дида
  5 -6
  11:42, 25 фев 2021
  нека се ваксинират мед работници тогава ще отидат всички а сега гледат как да впрегнат пенсиите
 • 10
  Dl
  Dl
  2 -2
  14:21, 25 фев 2021
  М да общия брой на идиотите в българия неминуемо се покачва
 • 11
  И
  И
  3 -2
  15:14, 25 фев 2021
  Не разбрах, болните лекуват ли се или статистиката мълчи... Или пиара е важен само. И рекламата за бройките, с която се облъчва народа. Действия няма, резултати изобщо. ББ е на джипа, и дава команди.
  • До
   До И!
   3 0
   16:47, 25 фев 2021
   Не ги лекуват,дори в кабинетите не ги допускат личните лекари,в коридора им предписват парацетамол и ги пращат по живо по здраво.
 • 12
  Ко
  Ковидко
  3 -1
  16:45, 25 фев 2021
  Ами нали ги ваксинират,или измислената ваксина ги разболя?!

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини