От х:

Днес в x:

Христо Иванов: Контролираният вот вече се разпределя и към ВМРО

В клиентелските мрежи за купуване на гласове се забелязва мобилизация. А контролираният вот от около 300 000-400 000 гласа се разпределя не само към ГЕРБ и ДПС, а вече и към ВМРО.

Това обяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред БНР.

"Ако искаме много хора да участват в изборите, трябва отсега публично да се лее кампания, в която да се уточнява при какви условия ще се гласува. Отсега хората трябва да бъдат информирани, че денят на изборите ще е сигурен и спокоен, няма да има опасност за здравето им. Управляващите умишлено не осведомяват гражданите, за да има страх. Борисов, Пеевски и Доган управляват през страх", посочи той.

По думите му спасяването на българската демокрация изисква тези, които от 10 г. са на власт - ГЕРБ, и тези, които несменяемо са в консумацията на власт от поне 20 г. - ДПС, да бъдат отстранени. "Властта в България трябва да бъде поставена в карантина от ГЕРБ и ДПС и патериците, които ги обслужват. С БСП имаме непримирими идеологически различия. Г-жа Нинова успя 30 г. след края на комунистическия режим да върне Тодор Живков като символ на тази партия. Това е абсолютен скандал", коментира Христо Иванов.

Той попита Нинова дали в приоритетите на партията й е прекратяването на мандата на Иван Гешев като главен прокурор и разпускане на сегашния Висш съдебен съвет. "Общата риторика, че ще борим олигархията е лесна, но това е ключов въпрос и вододел", каза Иванов в коментар възможни ли са общи действия между Демократична България и БСП, след като преди ден Нинова обяви сътрудничество между двете формации.

"Нито публична, нито друга среща сме имали" каза Иванов и обясни това с нежеланието на ДБ да участва в "пиар акции".

Иванов подчерта, че състоянието на прокуратурата е централен въпрос на това дали в България има законност:

"Това е фундаментален въпрос, от който започва разплитането на много други теми. Този проблем изкара хората на улицата. Проблем, от който зависи дали към нас ще има инвестиционен интерес за високоплатени работни места. Ако се реши този проблем, кражбите на милиарди ще спрат. Друга тема - наш фокус, е електронното управление. Така ще може да се намали административното бреме със 70% за 3 г. Това е революция. Това ще доведе до избухване на икономическа, на предприемаческа, на инвестиционна активности", обясни Христо Иванов.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ви
    Ви сега другарю Бойкикев
    13 -7
    09:25, 15 фев 2021
    Ти си едно мрън:кащо не:реализирано комун:делско отроче, хранено като Станишев със златна лъжичка!
  • 2
    Да
    Дамян
    12 -5
    11:22, 15 фев 2021
    Абе,Бойкикев, вместо да се вторачваш в прокуратурата и Гешев , вземи конкретно да кажеш какво можете по-добре да направите от сегашните.Май само снимки и живи предавания. Ами що не станеш репортер , ами се натискаш за властта.
  • 3
    Но
    ноком
    1 -1
    22:01, 16 фев 2021
    Един изнервен политик от преди деветосептемврийския преврат : "Другарки и господа,огладняхме и обосяхме - крайно време е да се докопаме до властта..."
    Бойкикев, скептик съм ще дали го можете докопването!
Последни новини