От х:

Днес в x:

Григор Димитров е на четвъртфинал в Мелбърн

Григор Димитров продължава блестящото си представяне на Australian Open.

Най-добрият български тенисист се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като елиминира в три сета №3 в световната ранглиста и финалист от миналогодишното издание на турнира - Доминик Тийм от Австрия след 6:4, 6:4 и 6:0. Това се случи за малко повече от два часа, като третия сет бе дълъг едва двадесетина минути.

Така Гришо за четвърти път в кариерата си достига до последните осем в Мелбърн. Той все още няма загубен сет от началото на турнира, като днес на два пъти изоставаше с 1:3, но успяваше да обърне развоя в своя полза, а 6:0 в третия сет просто бе кулминацията на всички усилия и концентрация, които Димитров показа в днешния двубой.

Следващото препятствие пред него е Аслан Карацев от Русия. 27-годишният квалификант отстрани №20 в основната схема Феликс Ожие-Алисим от Канада, триумфирайки в първия петсетов двубой в кариерата си досега.

Димитров и Тийм спечелиха първите си подавания, а след това Гришо накара българските фенове да изтръпнат, след като се подхлъзна и стъпи накриво при излизане на мрежата. Първият пробив бе реализиран от Тийм, който поведе с 1:3, а макар Гришо да изглеждаше разклатен от ситуацията с глезена, върна брейка още в следващия гейм. Двамата тенисисти се надпреварваха да грешат, но българинът сякаш бе една идея по-концентриран и поведе с 5:3, след като спечели четири последователни гейма и затвърди пробива си, а след това затвори първия сет с 6:4.

Втория сет се развиваше абсолютно идентично на първия, след като Тийм проби и поведе с 1:3. Българинът върна пробива, а след това изравни до 3:3, но тук австрийския му съперник успя да спечели следващия гейм на нула, повеждайки с 3:4.

Гришо обаче направи абсолютно същото, печелейки подаването си без да даде точка за 4:4, в следващия гейм осъществи пробив, а при подаването си пак спечели на нула, за да вземе сета с 6:4 след три поредни гейма на сметката си и да поведе с 2-0 сета.

В третия сет първата ни ракета тотално наложи своята воля. Той проби още в първия гейм, а след това спечели следващите два на нула, за да се стигне до 3:0. Тийм не оказа каквато и да е съпротива на Димитров в остатъка от сета, който приключи при 6:0 в полза на Григор след едва 21 минути тенис.

Победителят направи общо 10 аса, докато Тийм приключи мача само с два. Австриецът направи цели 41 непредизвикани грешки, докато тези на Григор бяха едва 18, а освен това Димитров реализира почти 50% от точките си за пробив (7/15) срещу 29% за противника (2/7).

Това бе четвърта победа за Григор в общо шест мача с австрийския му противник.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини