От х:

Днес в x:

Новият областен: Сигурно ще имаме разминавания с местната власт

Румен Данев

Румен Данев е на 39 години женен с едно дете. роден е в Димитровград, живее в Хасково. Завършил е стопанската академия в Свищов с висше икономическо образование. Зам директор на хасковския клон на ДСК, в момента изпълняващ длъжността Главен мениджър на банката. Бе на 5-то място в хасковската листа на ГЕРБ за  изборите, от която депутати станаха 4-ма души. Предложен за губернатор на областно събрание на ГЕРБ в края на юли.

Интервю на Георги Христов

Г-н Данев, какво си представяте че може да направи един областен. Губернаторът има доста орязани пълномощия?

- Да изпълнява политиката на правителството на местно ниво. Така си представям работата на областния. И да работи в интерес на хората в региона.

Какъв е вашия опит в тази сфера?

-Ами досега съм работил в банки, имам солиден опит във финансите. Все пак съм икономист. Другото зависи от екипа. Но нека да изчакаме да встъпя в длъжност. Все още не знам кога точно ще се случи това. Има някаква процедура.

Кои и колко ще бъдат зам областните?

-Все още и това не знам. Николай Нанев, Румяна Въчева и Наталия Пачеманова са номинирани за зам.-областни. Кои от тях ще са и дали и тримата ще станат заместници все още не знам.

Ще работите ли с някои от стария екип на досегашния губернатор?

-Да започна пък ще видим. Дори не съм се запознал с характеристиките на хората в администрацията досега.

Вашите предшественици имаха диаметрално противоположно отношение към местната власт. Георги Зарчев бе в конфликт с нея, Райна Йовчева в съгласие. А вие?

-Задачата ми е да прокарвам правителствената линия. Затова може и да имаме разминавания с местната власт. Зависи. Все пак става въпрос за приоритети. Аз съм назначен от правителството и се отчитам на него. Местната власт е избрана директно от избирателя. Имаме различни приоритети които могат да съвпадат а може би и не. Още е рано да се говори.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини