От х:

Днес в x:

6-има от Царева поляна: Кметицата полива на аванта

Жанет Владикова и Милко Милков

В тотален произвол и злоупотреба със служебно положение обвини Милко Милков кметицата на Царева поляна Веселина Недева. Заедно със съпругата си Жанет Владикова и още четирима от селото той подаде жалба до Районна прокуратура Хасково. Според тях управничката и нейният брат от години не плащали поливна вода и така ощетявали общината, пише в сигнала. ВиК- Стамболово е общинско дружество.

Веселина Недева е декларирала, че обработва шест декара с пипер, но ние смятаме, че са двойно повече. Не плаща използваната вода или плаща само част от нея, заявява Милков и настоява за проверка по случая. Примерът на кметицата бил последван и от други, които скатавали сметката за водата и това ставало причина да врътват кранчето на цялото село.

Братът на Веселина Недева- Георги Славов, който е служител на ВиК, също с години не плаща вода, твърди Милко Милков. Според него той на аванта поливал 8 декара царевица. През 2008 година Славов отглежда 27 декара и е забравил да плати, обяснява Милков.

Жалбата си шестимата от Царева поляма подкрепят и с квитанции на тези, които нямат изводи за поливна вода, а им се налагало да плащат. Били възрастни и не смеели да протестират. Недева ги заплашвала с полиция и те мълчали.

В сигнала до прокуратурата шестимата от Царева Поляна искат и проверка как се разпределят парите за пасищата. Според тях средствата за 2007-2008 година се давали избирателно.

Шестимата от селото обвиняват кметицата и в далавера с дърва.

Това са безпочвени нападки от хора, на които не съм удобна, коментира Веселина Недева. Обвиняват ме, че не съм коректна в плащането на вода, а самите те имат задължения. Сметките ми за поливна вода са платени - за поливка и за разсаждане. Може да се провери в общината в Стамболово, обясни кметицата. Тя допълни, че на нейно име има записани само шест декара и тях е декларирала.

Недева отрече, че в селото хората плащат такси, без да имат помпа в двора си. Само двама отказаха поливната вода. Всички в селото имат по два крана, обясни управничката. Тя отхвърли и нападките, че е парите да добитъка са разпределяни избирателно.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини