От х:

Днес в x:

Кръщават улица в Минерални бани на проф. д-р Желязко Христов

Безименна улица в общинския център Минерални бани ще носи името „Проф. д-р Желязко Христов”, съобщиха от община Минерални бани.

Предложението бе внесено в Общинския съвет от кмета на общината Мюмюн Искендер. Покойният проф. д-р Желязко Христов е почетен председател на КНСБ и основният инициатор на Международния детски етнофестивал, който се провежда в община Минерални бани.

Фестивалът се провежда повече от 15 години с над 2000 участници в него, които са от целия Балкански полуостров. До Летния театър в Минерални бани е изграден монумент-паметна плоча на проф. д-р Желязко Христов, който е считан за благороден човек от обществото. Неговият стремеж е бил съхраняване на автентичната култура на етносите от региона и нейното отражение в общото европейско културно пространство, което допринася и за поддържане на културното многообразие на Европейския съюз. Името на проф. д-р Желязко Христов е познато и чрез учредения благотворителен фонд, чиято основна цел е изграждане и утвърждаване на духовните ценности в децата.

Улицата е с дължина 860 метра и ще води до комплекс „Изворите”.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини