От х:

Днес в x:

Xiaomi съди Вашингтон заради сериозните санкции срещу компанията

Xiaomi не губи време в борбата си с решението на Вашингтон китайската компания да бъде поставена в черния списък на САЩ, като в резултат на това инвестициите на американски компании в Xiaomi да бъдат забранени. Китайският мобилен гигант заведе дело срещу министерствата на отбраната и на финансите на САЩ, в което нарича забраната за инвестиции „незаконна и противоконституционна“. Освен това, Xiaomi твърди, че обвиненията за връзка с китайските военни са изфабрикувани, както и че липсата на американски инвестиции ще има незабавни негативни отражения.

Според Xiaomi, 75 процента от акциите принадлежат на нейните двама основатели и в ръководството няма свързани с военните хора. Нещо повече, Xiaomi има значителен брой американски акционери, сред които и три известни инвестиционни компании. В заключение се споменава, че самото уличаване на компанията във връзка с китайските военни ще засегне значително нейните бизнес отношения.

Засега не е ясно дали това ще помогне на Xiaomi да се спаси от черния списък, санкциите, по който ще влязат в сила от 15-ти март. В крайна сметка, компании като Xiaomi, която се занимава изключително с продукти за крайните потребители може би не е толкова интересна за военните. 

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини