От х:

Днес в x:

Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември

Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември. Всеки директор може да покани родителите и да ги призове за това децата им да влязат оттогава в час. Идеята е да има една седмица повече за затвърждаване на материала чрез извънкласни и извънучилищни форми. Много директори са готови да направят това, е заявила председателят на Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ Янка Такева, цитирана от КНСБ.

Ще има удължаване на учебната година. Това е изключително важно. То ще бъде за децата и учениците, които имат затруднения при усвояването на материала. Според мен такова удължаване трябва да има за всички от първи до четвърти клас, защото така облекчаваме родителите да бъдат спокойни за две седмици през лятото, е казала Такева.

По думите й има недостиг на учители в страната. "Той обаче е като безработицата - трябва да се поддържа, за да може да има интерес и търсене на работни места. Около 1000 учители се търсят всяка година в системата и всяка година тя се комплектова с необходимия недостиг. Така че той може би е полезен", е коментирала Янка Такева.

Тя е съобщила, че "с увеличението на заплатите от 1 януари 2021 г. средната заплата на педагогическия персонал е 1774 лв., а на непедагогическия - 943 лв.". В условията на пандемията не оставихме нито един човек на борсата, е заявила Такева.

Относно това защо някои учителите не искат да се ваксинират на този етап, Янка Такева е коментирала, че част от тях са по-педантични, а от друга страна информационната кампания за ваксинацията е закъсняла.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    3 0
    09:49, 1 фев 2021
    След 4 април,умни хора ще кажат кога да започва новата учебна година!И престане да "сгомнясвате" работите,че ще е трудно за "почистване"!Просто не се правете,че вършите нещо!
Последни новини