От х:

Днес в x:

На посещение в община Лъки премиерът Борисов коментира важни инфраструктурни проекти, предсрочно завършват локалните на Асеновградско шосе

Министър-председателят Бойко Борисов посети село Дряново, община Лъки и направи инспекция на пътя Юговско ханче - Лъки - Смолян.

С него бяха областният управител Дани Каназирева, вътрешният министър Христо Терзийски и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Те коментираха най-важните инфраструктурни проекти в областта.

Областният управител  омоли премиера за съдействие за Околовръстното шосе на Пловдив, което е в много лошо състояние и получи уверението, че  реконструкцията ще започне съвсем скоро.

Заместник-министър Нанков допълни, че до няколко дни ще са ясни и средствата за Околовръстното. Следва да се уточни с Пътна полиция и Областна администрация временната организация за движение, за да се затвори в два участъка пътят и да започне ремонта.

По време на инспекцията стана ясно, че вече са направени 18 от общо 37 км от трасето на пътя Юговско ханче – Лъки, като 20 км. от тях ще бъдат разширени.

Бе уточнено, че в момента се извършват дейности по разширяване на габарита на пътя до 7 м, укрепване на скални откоси и фрезоване.

През пролетта ще стартира и асфалтирането на участъка.

В село Дряново, община Лъки, Борисов увери кмета на общината Валентин Симеонов, че веднага ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на общината за спешни укрепителни дейности, така че да се предотврати опасността от голямо срутище в региона.

Каназирева, от своя страна, запозна Борисов с предприетите мерки от страна на Областна администрация за спешното евакуиране на хората от къщите, намиращи се под струтището.

Тя каза, че документите с количествено-стойностната сметка, които кметът на Лъки ще внесе в Областната комисия за бедствия и аварии, веднага ще бъдат изпратени в Министерски съвет. Според нея хората не бива да се прибират по домовете си, преди да се укрепи опасният участък, за да се избегне всеки един риск и да пострада някой.

Областният управител увери премиера, че усилено се работи и по изграждането на локалните платна на Асеновградско шосе, които до края на май ще бъдат готови предсрочно.

„Приключихме с ремонта в пловдивския участък на Пазарджишко шосе. Хисарският път също е готов,  реконструкцията на подбалканския път при Карлово също е на приключване.

Работи се и за стартиране на процедурите по  изграждането на нов мост при гр.  Първомай – с. Градина", обясни Каназирева и подчерта, че приоритетно се отговаря на нуждите на хората.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    4 0
    15:11, 19 яну 2021
    Хей,МИСИРКИ,стига сте показвали утайките на обществото!!!!
  • 2
    3/
    3/4
    3 0
    15:17, 19 яну 2021
    До всички от Лъки:Тези идват до вас,защото сте бедни и най-уязвими!Не им вярвайте,тези са свикнали са да лъжат на всяка крачка!
Последни новини