От х:

Днес в x:

Част от бившата казарма край „Дунав“ продадена на фирми за близо 6 млн. лева

    Част от бившата казарма край улица „Дунав“ в Хасково вече има нови собственици след продажба на два парцела край кръстовището с булевард „Раковски“.

    Единият имот е с площ от 11 450 кв.м и е продаден от Министерството на отбраната на „Родна земя холдинг“ АД за 1 800 000 лв. без ДДС, при първоначално обявената цена от 1 608 600 лв. без ДДС. Теренът е с идентификатор 77195.710.221.

    В дружеството се вливат 10 компании със сходен предмет на дейност, включително притежаваните от тях активи - мелнични комбинати, оранжерийни комплекси, недвижими имоти. Компанията е собственик на веригата „HomeMax“.

    Сделката за имота в Хасково е реализирана по време на търг в края на миналата година. На 23.12.2020 година министърът на отбраната е издал заповед за определяне на победител.

    В имота има 4 сгради с обща застроена площ от 3568 кв. м. На този етап не е ясно какво е инвестиционното намерение на новия собственик.

    Чрез публичен търг е продаден и друг военен имот край улица „Дунав“, който е с площ 11 222 кв.м. В него има 5 сгради с обща застроена площ 1150 кв. м. Теренът е с идентификатор 77195.710.222 и е бил продаден за близо 4 млн.лв без ДДС, при първоначално обявената цена от 1 419 700 лв. без ДДС. Видно от публикуваните документи днес в сайта на Министерството на отбраната не е ясно името на купувача, тъй като не пожелал да се оповести публично. Според информация на Haskovo.net новият собственик е компания, ръководеща хипермаркети.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (43)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      44 -46
      16:03, 4 яну 2021
      Чудесна новина за гр.Хасково !
      • Та
        Така е
        49 -19
        19:22, 4 яну 2021
        Като гледам минусИте на твоя коментар,се сещам защо сме на това дередже.Може ли да сте негативни към такава новина.или искате да си остане змиярник,с наркомански трупове по средата,и ***** откаря?!
      • Да
        Да
        41 -17
        19:34, 4 яну 2021
        Отдавна трябваше да го махнат това грозно чудовище,взело и човешки животи.Някой ако тъжи за тая съборетина,значи е болен мозък.
      • Им
        име
        31 -15
        20:25, 4 яну 2021
        Не чудесна,а направо прекрасна.А тия дето мрънкат и все недоволстват,нека дойдат да видят после.
      • 44
        4444
        25 -13
        21:01, 4 яну 2021
        Така е
        Като събереш персонала на двата Рол..нг-а + Н...в - ето ти отрицателно гласуващи. Явно е кой не иска нов строителен хипермаркет. ха-ха
        Като построят и Практикер, който е на собствениците на Технополис...
      • Гяури , нали се сещате че от Народна Собственост,... Виж коментара
      • Еж
        Ежко
        33 -11
        21:31, 4 яну 2021
        Не се радвайте толкова,земята се продава на частни лица,а те нямат сметка от паркове и спортни съоръжения.В Хасково никой не инвестира,само се откриват игрални зали.Кой зне колко пъти ще се препродадът.Нещо да се е направило от бившата сграда на магазин МАРСА ??????????
      • Се
        Селанин от града
        29 -3
        22:13, 4 яну 2021
        Дори да я съборят тая казарма,и да посеят ярък,пак ще е по добре от това сега.
      • Какво значи гяур?Ти знаеш ли?Муржо.Такъв като тебе.Ти си ГЯУР.Да та е.а у пумака тъп.
      • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ху
        Хубаво, но кухо
        5 0
        18:17, 5 яну 2021
        Хубаво е, че има купувачи на тези имоти, но е Кухо е защото в общината няма да постъпи нито лев.
      • Ха
        хасково
        0 0
        19:28, 5 яну 2021
        Друга беше уговорката, когато хасковлии дариха земята на овенните!
    • 2
      Ко
      Коко
      58 -26
      16:25, 4 яну 2021
      Ще имаме Homemax и вероятно още една хранителна верига.Браво,отлична новина.
      • Га
        гадател
        29 -4
        19:29, 4 яну 2021
        защо ли Лидъл премълчава новата си покупка за 4000 000 лв ??
    • 3
      Ян
      Янко Митев
      90 -14
      16:26, 4 яну 2021
      Тази земя преди 100 години е подарена от хасковлии на министерството на отбраната за казарми.Сега военното министерство щеше да си я връща безвъзмездно на общината. Общината щеше да продаде същите тези два парцела и стези пари да направи парк.Каракачанов е щастлив...изигра хасковлии.И вие казвате чудесна новина?
      • Ха
        хасковлия
        25 -23
        16:41, 4 яну 2021
        Янко, за парк винаги е бил обсъждан терена над ДНА, който беше върнат на общината и наскоро обявиха, че ще се прави парка. Другите, жалко, но министерството ще прибере парите. Все пак е добре, че ще се построи нещо.
      • Ку
        Курзатеб Мутроляк
        3 -12
        21:26, 4 яну 2021
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Вс
        все пак е чудесна
        5 -2
        08:56, 5 яну 2021
        новина за тези които са купили земята, защото може би са изпрали някакви мръсни пари, това също е вариант, нали?
    • 4
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 5
      Яв
      Явно не си спомняте.
      34 -9
      17:19, 4 яну 2021
      На територията на бившите казарми се оказа, че има плувен басейн и спортна зала /е, по-скоро като физкултурен салон/. Естествено не са върха на сладоледа, искат сериозен ремонт, но са някаква основа, може да не се почва от нулата, напр. да се копа басейн и му се отливат бетонни стени. Преди няколко години се проведе допитване до населението на жк"Орфей", който е най-близо и е най-големият квартал в града, и преобладаващото мнение на жителите беше да се изгради зона на спорт и отдих. Само че министреството не пожела да върне и тези имоти на общината.
      • Мъ
        мъни, мъни
        28 -4
        17:38, 4 яну 2021
        Басейнът беше добър, но отдавна запустя. И сградата му не е строена през 1963г., както е написано в заповедта на МО. Басейтът е строен много по- късно, но... Интересно, защо към статията има снимки от бившето танково поделение? Конкурси и търгове за наши хора само.
    • 6
      Мн
      Мнение
      41 -16
      17:47, 4 яну 2021
      Във Хасково има три големи парка ( Кенана,Ямача,Градска градина).Общината изпитва затруднения в поддръжката на тези три парка.На всичкото отгоре има недобросъвестни граждани и младежи които непрекъснато трошат,замърсяват и правят поразии.Ще има парк зад ДНА е няма ли да са ни малко в повече парковете при положение че и сега съществуващите са в мизерно състояние.Да бяхме държава в която има ред и контрол хубаво ама само да се правят паркове за пиянки и за чоплене на семки е прекалено.И кусур ако не са спортни площадки ще кажете че сме прокопсали със спорт в този град в последните години.
      • Ге
        Генко
        39 -21
        20:03, 4 яну 2021
        Георги Иванов, като оправи градската градина ,непочтените го оплюха а намираше начин да подържа градската градина,Ямача,кенана и искаше и зад ДНА да направи нещо хубаво за града но много хасковлии пак не го защитиха.Сега и за Стара планина бившия затвор щеше да измисли пак нещо хубаво.Или пак Каракачанов да го вземе и парите да не влезнат в общината да ги разпродадат.
        Сега след толкова неизгодно управление на града,разбрах те ли че до тук най успешния кмет е Георги Иванов управлявал Хасково.
    • 7
      Ня
      Някой
      42 -2
      18:00, 4 яну 2021
      Не съм съгласен че има само 3 големи парка в града. Ами парка под магазин "Авеню", парка под Езиковата гимназия не са ли хубави паркове?
    • 8
      Ст
      Стар турчин с брадичка ...
      34 -4
      18:06, 4 яну 2021
      Ама те в Каунь дере не помнят и времето, когато в Общината заедно, българи и турци, решавахме да отстъпим безвъзмездно от градските имоти за младата Българска войска!
      Е, сегиз-тогиз тургахме и по някое условие, като това: "В случай, че полкът се вдигне от града Хасково, то тогава същите тези места да си останат пак за градска мера."
      То туй от авелзамански времена, още в по-миналия век, къде ти помнене ...
      Сетне, в по-новото време, при бай Тоша, когато "Орфей" беше построен на голите поляни-стрелбища на същата тая армия, когато решиха да махат казармите от града ... ех, какви обещания бяха!
      Между двете казарми, в запълненото дере, от "Ком" до "Дунав"(бивша "Ана Май", по-бивша "Артилерийска") - там пазар даже захванаха. Канализация набутаха, кенеф изкопаха и го зариха в земята, на трансформатора още стърчи единия чап по оформилата се улица със сегашно име "Елешница" (уж беше именувана "Георги Русев", ама) ...
      То не бяха макети, изложени във фоайето на библиотеката(покрай тия за театъра и хотела на Кишо Корукава), че и в кварталния ОФ клуб, до "Шандор Петьофи", на които показваха как ще има спортен комплекс със зали и басейни на мястото на танковото поделение и дивизионната работилница, и автогара на мястото на автополка, от към "Дунав", а пък самия "Дунав щеше да се лее от "Ходжева чешма", през циганската махала, та до края на "Тримата ремсисти" и от там за Минерални бани.
      Ама нищо. С такава войска и с такъв министър ... гол таквозинка на кауньето! Шкембе вайвода още лой ще натрупа, на калъпчета още алтън на Вожда ще прати.
      За кауньето - банане! Ама едри, мазни, жъльти -от европейска търговска верига. И по всяко време, ката день и ката нощ. Не кат при комунизма, саде за Новата година.
      • 44
        4444
        12 -2
        21:10, 4 яну 2021
        Някъде към 1986г. ще да е било - в кино Клокотница имаше чертежи, как ще съединят Хасково и Димитровград със изграждане на жилищни и промишлени сгради. И отгоре беше изтипосано "Хасково - столица на България 2050г." ха-ха
        Да не мислите, че само днешните калинки знаят как се взимат ДМС?
        И тогава имаше - наричаха ги премиални.
    • 9
      Гр
      Гражданин в Хаково раждан
      15 -14
      19:29, 4 яну 2021
      Какво по хубаво от това,да се обновява града.Мен направо ме е срам,като ми дойдат гости от другаде,да им обеснявам,защо тая сграда е запустяла и разрушена на 50 години,че и повече.А досега никой не е взел мерки.
      • 98
        986
        22 -12
        19:54, 4 яну 2021
        Какво обновление бе байнольо,тука иде реч само за грабене ,и удвояване ,раята да мълчи и бачка , системата (шашардисвай и бастардисвай ) подлудявай и мачкай .
      • До
        до 986
        11 -16
        20:30, 4 яну 2021
        Грабене било,мачкане било!Май ти си смачкания.Това... Виж коментара
    • 10
      Су
      Супер
      20 -6
      19:42, 4 яну 2021
      И каквото и да е,по добре ще е от тази съборетина.Всеки момент ще рухне и ще убие пак някой!
    • 11
      Ев
      Евреин
      14 -5
      19:48, 4 яну 2021
      Ние казваме- Кой каквото и да ти говори,то знай че става дума за пари. Финикийците са ги измислили, а ние ги умножаваме!
    • 12
      Ко
      Колева
      26 -3
      20:22, 4 яну 2021
      Дано да е вярно.Живея на Дунав и отдавна с емоля да я съборят тази кочина.Дори и само трева да посеят,райграс,пак по добре.
    • 13
      Яп
      Япма ва
      10 -6
      20:24, 4 яну 2021
      ТВ а е супер новина.браво с
    • 14
      Ва
      Василев
      23 -3
      21:02, 4 яну 2021
      Едно към едно е че тези запустели съборетини са свърталище на вредни животни,опасни са за хората/Има паднали огради и починали/.Спор няма.
      Както и спор няма за печелившите и комисионните. Преди избори се раздават като за последно парчета от баницата. Живеем в България.
    • 15
      Ни
      Николина не Чакърдъкова
      13 -2
      22:12, 4 яну 2021
      По добре картофи или домати да засъдят,отколкото така да остане.
      • Ня
        Някой
        8 -1
        08:22, 5 яну 2021
        Много бързо братята роми ще ги гепят тези домати и картофи!
    • 16
      Пе
      Перката от вентилатора
      15 -9
      22:41, 4 яну 2021
      На вас, драги ми съграждани и космическа площадка да ви построят, пак ще сте недоволни. Ами да го беше купил някой от вас! Да беше бамнал 6 милиона на масата и да го взема, да строи каквото иска!
      • Ку
        Курзатеб Мутроляк
        4 -6
        23:19, 4 яну 2021
        Недей че братчедката в Британия е женена за сина на
        един руски олигарх ..... пръстена беше 500 000 паунда :)))
        .....
        крадливи джуджета , дето се мислят че парите са всичко :))
      • Ами брадчедката да идва с руснак и да купува, има още 2 парцела. Да ни направи тоя руски олигарх един парк, да доведе и русначета, че то вече няма толкова деца в тоя град, колкото детски площадки и паркове.
        Не че и за Лидъл ще има клиенти или за строителен хипермаркет, ама едни имали едни пари, дали ги.
    • 17
      Хи
      Химената
      15 -9
      23:40, 4 яну 2021
      За какво ви е този парк ? За да има къде орките от Република да изнасилват жените и дъщерите ви ли ?
    • 18
      Ив
      Иван
      14 -3
      00:17, 5 яну 2021
      Еднаква квадратура, идентични и съседни имоти - единият е продаден за 1,8 млн лв. без ДДС, а другият за 4 млн лв. без ДДС! Що е то?
      • Иг
        Иг
        12 -5
        07:10, 5 яну 2021
        Далавера
    • 19
      Ан
      Англия
      1 -3
      14:48, 6 яну 2021
      Основното в коментарите показва защо България е на това дередже: Сметище или изоставени камънаци да приватизират пак ще ревете,че има далавера.Ако има нещо то може да е в произхода на парите за покупката,но 6-те милиона лева отиват в държавата! По-добре се борете държавните пари да се харчат добре,не гледайте в делата на частните фирми!
    Последни новини