От х:

Днес в x:

Хасковлии пазят дървета от отсичане, жалват се от подкопаване на гаражи

    Хасковлии недоволстват срещу отсичане на дървета и подкопаване на гаражи край бъдещо строителство на мястото на бившата казарма край булевард „Раковски“ и улица „Дунав“. Припомняме, че теренът беше продаден на части в края на 2020 г. и в началото на 2021 г. от Министерството на отбраната на частна фирма. В него имаше стари постройки и растителност, които бяха разчистени. Сега са започнали изкопни дейности, които очевидно са подготовка за бъдещо строителство.

    По този повод шестима от живеещите в блок 30 във вход „Д“ на булевард „Раковски“ в Хасково излязоха в знак на протест тази сутрин. Те заявиха, че при разчистването на терена работниците са навлезли в площта на жилищната им сграда и на близкото заведение. По техни думи площите се разделят от бетона ивица, която била отразена и на Кадастралната карта. Заявиха, че вчера работниците премахнали две дървета от терена към блока, а днес възнамерявали да премахнат и останалите 4-5 дървета. Живеещите в блока обаче настояват дърветата да бъдат запазени, тъй като пазят сянка на пейките до жилищната сграда, които през лятото се ползват от гражданите.

    Освен това обитателите от блока заявиха, че при изкопните дейности са подкопани 9 от 11-те гаража до блока, тъй като дейностите се извършват в непосредствена близост, без да се спазва отстояние. Хасковлии настояват за решаване на проблема им.

    Тази сутрин на строителния обект липсваше информационна табела за извършваните дейности, или поне нямаше такава на видимо място. Работниците отказаха коментар по случая. Не е ясно коя е фирмата-изпълнител.

    Отправихме запитване към Община Хасково, откъдето обещаха да проверят ситуацията. Освен това една от жалващите се гражданки заяви, че е внесла писмен сигнал в кметството днес.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини