От х:

Днес в x:

Правилният начин да се пие шампанско

И тази година в новогодишната нощ, въпреки пандемията, всички ние ще напълним чашите с шампанско и ще вдигнем наздравици за новата 2021 г. Дори и в най-тесен семеен кръг, ще си пожелаем тя е да е здрава, мирна и честита.

Много често шампанското, изпито в дванадесетия час, ни идва в повече и на другия ден не се чувстваме комфортно. Ако знаем някои основни правила обаче, можем да направим така, че изпитият алкохол да не нанесе вреди на организма.

В навечерието на новогодишните празници съвети за безопасността на хората по време в условията на пандемията даде главният психиатър-нарколог на руското здравно министерство Евгений Брюн.

"Употребата на бяло сухо вино нанася по-малко вреди на организма. То е по-меко, по-чисто, по-леко", каза той на специална пресконференция.

Ето и неговите съвети:

  • След шампанското да не се преминава на водка, коняк или уиски, а да се остане в диапазона на бялото сухо вино, което е сродно с шампанското.
  • Да пием така, че да не стигаме до махмурлук на другия ден, защото това може да предизвика разстройства в сърдечно-съдовата система и да доведе до спиране на сърцето, инфаркти и инсулти.
  • Наслагването на нов алкохол върху непреработения от организма също е много опасно.
  • При прием на алкохол не трябва да се консумира сладко, защото то затруднява отвеждането на алкохола от организма.
  • Не е добре да се консумират и газирани напитки, защото те увеличават усвояването на алкохола и задълбочават опиянението.

Лекарят припомня, че алкохолът не лекува депресията и не води до отслабване, а само до натрупване на калории. Освен това, употребата на алкохол, на никотиносъдържащи продукти и на наркотици увеличава вероятността от заразяване с новата коронавирусна инфекция и усложнява протичането й, пише ТАСС.

Източник: LifeStyle

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини