От х:

Днес в x:

В Сърбия влизат в сила нови мерки срещу коронавируса

Сръбското правителство одобри препоръчаните от Кризисния щаб нови мерки срещу коронавируса, които влизат в сила от петък, съобщи националната телевизия РТС.

Кафенета, ресторанти, барове и нощни клубове няма да работят от 17 ч. в петък до 5 ч. в понеделник. От понеделник до петък те ще могат да работят между 5 и 17 часа. Ресторантите ще могат да доставят храна по домовете без ограничения - 24 часа, 7 дни в седмицата.

Търговските центрове, магазините за облекло и обувки, пунктовете за спортни залагания, казината и детските центрове за игри също няма да работят от 17 ч. в петък до 5 ч. в понеделник.
Фризьорските и козметичните салони, гимнастическите зали, фитнес центровете, басейните и СПА центровете, спортните зали няма да работят през уикенда, а през другите дни ще могат да работят в периода от 5 до 17 часа. Професионалните спортисти могат да използват спортните обекти за тренировки през уикенда.

Магазините и павилионите, които по правило обслужват клиенти отвън, могат да работят през цялата седмица най-късно до 21 ч.

Ресторантите и баровете в хотелите ще могат да обслужват само гостите на хотела, и то до 21 ч. всеки ден.

Без ограничения ще работят лекарските кабинети, лабораториите, аптеките и бензиностанциите.
Кината, театрите, музеите и галериите могат да работят през цялата седмица до 17 часа.
Пазарите ще бъдат отворени и през уикенда от 6 до 15 часа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини