От х:

Днес в x:

2 °C

Общинска комисия с анализ за тротоарите, улиците и възможностите за велоалеи

Общинските съветници на Хасково решиха да бъде създадена комисия за цялостно обследване на състоянието на улиците и тротоарите в Хасково, както и за възможността за изграждането на велоалеи на днешното си заседание. То се проведе за втори път онлайн, заради мерките наложени за дистанция в здравната криза.

Идеята е да се създаде  карта на проблемните места, върху която да се прецени финансовата възможност на Общината  за краткосрочен и дългосрочен план за започване на ремонтите им.

Вносител на докладната за обследването на тротоарите  бе съветникът Георги Пеев.

По време на обсъждане на предложението му, общински съветници от други групи насложиха мнения за разширяване  работата на комисията.

Виктор Годжов от БСП поиска допълнение към текста, с който комисията да обследва цялата улична мрежа и проблемите с настилката и шахтите, като  провери дали те са сложени навсякъде по стандарт. Мотивите, които изтъкна -многото проблеми с поставянето на шахтите в града, които са или много ниски, или над нивото на асфалта.

Той предложи докладът на комисията за уличната мрежа  да бъде  изготвен като отделен и предаден  до 15 май 2021.

Съветниците поискаха  кметът да предостави през пролетта и КСС  колко би струвал ремонтът на улиците и тротоарите.

В хода на обсъждането от съветника от ГРЕБ Мирослав Войников дойде предложението да се включи в проучването и  възможността за създаване на велоалеи.

Румен Стоянов от ГЕРБ предложи в ангажимента на комисията да бъде включена и проверка за осветлението и видимостта по пешеходните пътеки на основните булеварди в града.

 „Относно осветителните тела вече са предприети стъпки от администрацията и практиката ще продължи. По пешеходните пътеки има халогени, които да осветяват и да осигуряват видимост“, каза в отговор на това искане кметът на Хасково Станислав Дечев. По повод предложението за обследване състоянието на уличните шахти, градоначалникът припомни, че работата вече е започнала. „Много години състоянието на уличните шахти е било неглижирано и сега ги откриваме, и работим по проблема“, каза Дечев и даде пример с отстранените нередности по шахтите на бул.“В.Левски“, заради които при последния голям дъжд в Хасково ул.“Дунав“ се наводни до непроходимост, както и със завършилото повдигане на шахтите по бул.“Илинден“.

В крайна сметка общинските съветници приеха решението, с което възлагат на кмета на община Хасково  създаването на експертна комисия, която да направи обследване на тротоарите, да изготви подробен план за тяхното състояние и да предложи варианти за ремонта им, и необходимостта от премахване или преместване на дървесни видове, както и да прецени възможността за създаването на велоалеи, съгласно действащата нормативна база.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Па
  Пачка
  10 -3
  13:01, 27 ное 2020
  Ще боднат по една линия и хоп велоалея.
  • Го
   гост
   4 0
   20:30, 27 ное 2020
   Това с велоалеите е неизбежно, кауни! Не може да спрете прогреса.
 • 2
  Ид
  идея
  12 -3
  13:12, 27 ное 2020
  Да се помисли и за ски писта. Това го предложи един тъп даскал по пеене от Икономическия техникум- Недялко.
 • 3
  Кю
  Кюмуров
  4 0
  13:20, 27 ное 2020
  Изказвам се за "Случаен виц", отдясно на страницата в момента го чета. Вица за наказателния удар и кауня. Този виц е от преди 50 г и се отнася за Петър Жеков , когато играеше в Димитровград. Аз тогава бях копач в рудника и се познавах лично с него. Страшно нещо са плагиатите и лъжците.
 • 4
  Ми
  Миро
  30 -1
  13:21, 27 ное 2020
  В Хасково положението е такова: всяка кола е на тротоара ,всеки пешеходец върви по улицата. Който има гараж е пълен с боклуци и се ползва за склад. И колата се паркира на тротоара и даже има люти спорове ,че това е МОЕТО място и някой не може да паркира на моя тротоар.... Тротоар драги ми шофьори е място за пешеходци, а не паркинг. Общината трябва да обърне и внимание на колите паркирани и бракувани. В града има много такива коли за да се освободи първо място за други коли и да се очисти града от скрап.
  • Фи
   Фифа 2019
   15 -2
   13:59, 27 ное 2020
   Напълно съм съгласен с теб. Преди да си купиш кола трябва да помислиш, къде ще я държиш. Аз ако си купя, утре совалка дали ще е добре да я сложа на тротоара.? Феномен - хора няма а коли бол.
 • 5
  Ра
  Работата ни прави свободни
  15 -2
  13:21, 27 ное 2020
  Велоалеи по хасковските улици и тротоари – глупости. Защо не проучите възможността за изграждане на лифт от площад Свобода до Веспрем?! Измина една година от изборите и до тук нищо. Комисия ще работи шест месеца, след което ще търсим пари и на четвъртата година за края на мандата най-много да боядисат бордюрите с бяла боя. Колкото и да не беше активен Беливанов май свърши повече работа от Вас!
 • 6
  Ха
  Хасковлия
  11 -2
  13:29, 27 ное 2020
  Нека помислят за улиците без изход, които ако се отворят ще спомогнат да се разтовари трафика по основните артерии. В центъра, а и по кварталите е пълно с такива - ул. Три уши /зад театъра/, ул. Македония /до закусвалнята/ две улици след изчислителния център на бул. България. Крайно време също така е да се премахнат паркингите от булевардите. И последно, автобусната спирка намираща се от северната страна на магазините над реката до фризьорския салон не й е мястото на булеварда. Само няколко метра преди нея са старите спирки на четворката и двойката /до баничарницата/които могат да се ползват. Тази на булеварда е опасна.
  • Съ
   също Хасковлия
   2 -1
   17:18, 27 ное 2020
   Всичките ти предложения са,извинявай, от тъпи по тъпи. Особено тези за двете улици след изчислителния. Абсолютна тъпотия. Добре че такива като теб не управляват града.
  • Ха
   Хасковлия
   2 -1
   19:32, 27 ное 2020
   Съдейки от положителните и отрицателни гласове за коментара ми ти си един от двама на които не им харесва това което предлагам. Май ти засегнах личния интерес? Живееш на някоя от посочените улици и се притесняваш, че ако ги отворят и тръгнат коли по тях няма да можеш да спинкаш спокойно? Или пък магазина ти е до една от старите спирки и не искаш да ти се мотаят автобуси? Пък може и да стопанисваш паркинга на бул.България след първа поликлиника и те е страх да не секне бизнесчето. Познах ли, а?
  • 11
   11111
   0 0
   22:12, 27 ное 2020
   Ти изобщо не осъзнаваш защо трябва да се отвори например втората улица след изчислителния. Що за тъпотия.
  • До
   до Хасковлия
   0 0
   22:20, 27 ное 2020
   Ако дадеш предложение всички депутати да ги вкарат в затвора, нито един минус няма да получиш.
 • 7
  Пе
  Петко
  10 0
  14:21, 27 ное 2020
  Тоя Годжов има ли си идея от шахти?Или мисли за автобусния парк на "Златно руно". А оня Войников от къде се пръкна,ходил ли е в казарма, колело карал ли е?
  Май само за лапане мислят.
 • 8
  Ха
  Хасково
  5 0
  15:27, 27 ное 2020
  Абе тези от общината и кмета и всичките там знайни и незнайни, качете се на джипките си и вижте сточна гара кв. Изгрев, там място за тирове ли е, чакате да наранят някое дете там и тогава да се досетите ли, по тези тесни пълни с дупки улици обръщат тировете, имаше и 3 цистерни наредени и няма от къде да се мине. Освен това обърнете внимание на тези хора, които над 35 години чакат улица. Срам и позор е това, само обещания. Вижте състоянието на улиците Правда, Петрич - тук е трагедия, Панагюрище. Знаете да събирате данъци, а в замяна какво предлагате на хората - ПОДИГРАВКА.
 • 9
  Ка
  Каренин
  4 0
  15:45, 27 ное 2020
  Още като прочетох заглавието ми стана ясно, че всичко е ала -бала. От бай Тошово време е известна максимата, че ако искаш нещо да не се свърши или да се замете под чергата най-добре е да създадеш комисия. В нашия случай най-много да се отпуснат някакви смешни пари да се оправят частично тротоарите и улиците, на които живеят членовете на комисията.
 • 10
  Ха
  ха
  3 0
  16:45, 27 ное 2020
  Баш па тва е най-важно по време на корона криза! Купувайте велосипеди!
 • 11
  Ка
  Как ще е След Революцията ?
  1 0
  17:04, 27 ное 2020
  Цялата тая Общинска смрад излежава присъдите в Кучкарника на Бай Добри
  - ставане 7:00
  - закуска 7:15 - 7:30
  - копане на канали за подмяна на канализацията в Хасково от 8 - 18 часа с обед на обекта 1 час
  • Ощ
   Още
   0 0
   12:12, 28 ное 2020
   19:00-20:00- Изучаване трудовете на Тодор Живков. 20:00-гледане на "По света и у нас". 21:00-гледане на "Время".
 • 12
  Га
  Гаргов
  2 0
  17:23, 27 ное 2020
  Велоалея може да има само от двете страни на реката. Като изсъхнат тополите . От Стаханов до градската градина. Но трябва доста работа , за да стане.

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини