От х:

Днес в x:

Прекрояват Наредбата за финансиране на спортните клубове

На последното заседание на ОбС- Първомай не беше приета Наредбата за условията и реда за финансиране и подпомагане на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност на спортните клубове в община Първомай.

Причината: точката беше оттеглена от вносителя зам.-кмета Радослава Ставрева заради постъпили предложения за промени в някои текстове.

Предложенията са били направени в последния момент от председателя на спортната комисия Илия Ганчев. Според Радослава Ставрева те са напълно целесъобразни и имат място в Наредбата.

Така чрез наредбата ще могат да бъдат финансирани клубовете по бадминтон и карате въпреки, че състезателите плащат месечни такси. Искаме да акцентираме върху масовостта, сподели още Илия Ганчев.

Един от недостатъците на наредбата в стария ѝ вид е, че не предвиждаше финансиране на дейността на туристически клубове.

Наредбата ще бъде пригодена към условията на развитие на спорта в Първомайска община, обобщава Илия Ганчев, аз предлагам една система при която клубовете ще бъдат точкувани по определени критерии и в зависимост от това ще бъдат финансирани. Имам и една мечта да бъде стимулирана и възродена леката атлетика – масовите стартове и кросове, които бяха традиционни за общината.

Администрацията ще предложи преработената Наредба за гласуване от  ОбС на декемврийската сесия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини