От х:

Днес в x:

24 °C

Съветниците разрешиха кредит от 2 млн.лв. на кмета

Общинските съветници на Първомай взеха решение за теглене на заем от 2 000 000 лв. за срок от 15 години, с поне 3 години отлагане на обслужването и при фиксирана лихва не по-висока от 2,3%.

С поетия дълг трябва да бъдат разплатени 650 000 лв. просрочени задължения към доставчици, 250 000 лв. вноски и отчисления за депониране на отпадъци – дълг към община Асеновград, да бъдат възстановени и средства по набирателната сметка на общината, 300 000 лв. към второстепенни разпоредители, 25 000 лв. задължения към НАП  и др.

Предложението на кмета Николай Митков беше гласувано на редовната сесия на местния парламент след дебат. Още по време на заседанието на постоянните комисии стана ясно, че групата на екс кмета и съосновател на „Републиканци за България“ Ангел Папазов няма да подкрепи проекторешението. Тогава Илия Ганчев индиректно го обвини за трупането на дълга и изрази учудване, че той и групата му се въздържат при вземането на това толкова важно решение.

Само час по-късно, по време на самата сесия, Росица Генова направи предложение вместо да бъдат изплатени на община Асеновград за вноски и отчисления за депониране на отпадъци, 100 000 лв. да бъдат дадени за ремонт на таваните в СУ и 150 000 лв. за финансиране на МБАЛ – Първомай.

На това кметът отговори, че предложението е изключително популистко. Според него средствата за СУ „Златаров“ ще дойдат от МОН, а болницата никога е имала финансови затруднения и в този момент не се нуждае от тези 150 000 лв. Той беше подкрепен и от Митко Хубинов, който припомни, че за неразплатени само 100 лв. могат да бъдат блокирани сметките на общината и да я поставят в изключително тежко положение.

Предложението на Росица Генова беше подкрепено от нейната политическа група, Димитър Недев и Бальо Балев от ГЕРБ.

С 14 гласа „за“ Общинският съвет в Първомай реши общината да поеме дълг, при условията, предложени от кмета.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини