От х:

Днес в x:

1 °C

Община Димитровград се допитва до жителите си в каква посока да се развива следващите 7 години, чрез онлайн анкета

Община Димитровград започна подготовката на основния си стратегически документ за следващите 7 години – Плана за интегрирано развитие на общината. Изготвянето на ПИРО става в съответствие с изискванията на Закона за регионалното развитие и Методическите указания за разработване и прилагане на ПИРО за периода 2021-2027 г. информират от местната администрация.

ПИРО трябва да е съобразен с:
Интегрираната териториална стратегия за развитие на региона за планиране от ниво 2 (NUTS 2);
Общия устройствен план на общината;
Определените национални и регионални цели и приоритети на развитието в България, в това число актуализираната Национална концепция за пространствено развитие 2013-2025 г. (НКПР)
Планът следва да съдържа:
Дефиниран териториалния обхват и анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние, нуждите и потенциалите за развитие на общината.
Формулиране на целите и приоритетите за развитие на общината за периода 2021-2027. 
Описание на комуникационната стратегия, идентифициране на партньорите и заинтересованите страни и определяне на формите на участие в подготовката и изпълнението на ПИРО при спазване на принципите за партньорство и осигуряване на информация и публичност.
Определяне на зони за прилагане на интегриран подход за удовлетворяване на идентифицираните нужди и за подкрепа на потенциалите за развитие и на възможностите за сътрудничество с други общини - приоритетни зони за въздействие:
Определяне на зони за въздействие в урбанизираната градска част (в рамките на строителните граници на града), градски покрайнини (малки по обхват съседни територии, включително и извън строителните граници на града) или функционални градски зони, обслужващи градско-селските връзки;
Определяне на приоритетни градски зони за административните центрове на общини;
Определяне на други зони за въздействие със специфични характеристики за останалата част от общинската територия;
Изготвяне на графичен материал (карти, схеми и др.).
Изготвяне на Програма за реализация на ПИРО и описание на интегрирания подход за развитие, включваща следните компоненти:
Идентифициране на мерките, които ще доведат до изпълнение на приоритетите, насочени към градските територии;
Описание на прилагания интегриран подход и предвидените мерки и дейности за реализация на плана;
Изготвяне на Индикативен списък на важни за общината проекти;
Изготвяне на индикативна финансова таблица с необходимите ресурси за реализация на приоритетите на общинско ниво и за приоритетите на градско ниво.
Идентифициране на мерки за ограничаване изменението на климата и мерки за адаптиране към климатичните промени и за намаляване на риска от бедствия.
Разработване на система и определяне на индикатори за наблюдение и оценка на ПИРО и определяне на отделни самостоятелни индикатори за оценка изпълнението на мерките, свързан с определените в ПИРО приоритетни зони за прилагане на интегриран подход.
В тази връзка разработена анкета, която е достъпна и за on-line попълване на следния линк: АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ

Анкетното проучване е анонимно с краен срок – 7 декември.
Общинското ръководство се обръща към жителите на общината, бизнеса, НПО, културните и образователни институции и всички други заинтересовани страни като разчита на тяхната активност и предварително благодари за отделеното време.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ка
  Какви
  6 -1
  18:53, 26 ное 2020
  Какви ти посоки, какви ти насоки за развитие на региона след като най-важната част е болницата, която няма необходимите лекари и специалисти. Каквото и да правите това е основното и не ни баламосвайте с допитване. Нали сме в ЕС, а не можем да разчитаме на болничната помощ. Не може за здравето на хората да се грижи търговец. Особено за общинските и държавни болници. Данъците да отиват за тях, а частните болници да си доплаща всеки който ги ползва. Та при "гнилия социализъм" лечението беше по-стабилно и по- сигурно. Сега пътеки и пътечки ,които край нямат. Кой измисли тази простотия или заради краденето.
 • 2
  Й
  й
  0 -3
  18:32, 29 ное 2020
  Градът,ще се развие,като се махнат от Общински съвет,''работещите'',трета,пета възраст.Иначе,да го преименуваме,град на третата възраст,град на пенсионерите,а не на младостта.
 • 3
  От
  Отговор
  3 0
  20:48, 29 ное 2020
  Посоката е една ПРОМЯНА !
  Друг път няма !
 • 4
  Пр
  Промяна
  2 0
  08:43, 23 дек 2020
  Промяна ще има тогава когато общината закупи багер със 6 цилиндъра вместо пробутания с 4 цилиндъра. В случая, важното за кмета е , че са получили повече приставки 6 ли са, 7 ли са. Това, че общ. съвет замете тази глупост е върха на простотията. Промяна ще има тогава когато простаците в управлението на града бъдат изгонени и трябва да понесат действителна отговорност чрез прокуратурата и съда. Не може ръководството и решенията за развитие на града да се вземат от крадци, лъжци и калинки. Просто не стават. Каквото и решение да вземат винаги ще е грешно. Даже височината на елхата мереха с пожарната, вместо да се изчисли височината й. Нали кмета се сдоби с диплома за висше образование, след като първите 7 години му липсват., не можа една проста задачка от геометрията да реши. Иначе показността му е голяма. Простотия от всякъде.
 • 5
  Ко
  Когато
  2 0
  08:53, 23 дек 2020
  Промяна ще има само тогава когато достойни люде ни поздравяват за празниците, а не такива които са залепени като гербови марки за всеки празник. Като на лъжа е всичко!

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
27 яну 2021
Последни новини