От х:

Днес в x:

Mepĸeл пpизoвa cĸи ĸypopтите в EC дa ocтaнaт зaтвopeни пoнe дo янyapи

Гepмaнcĸият ĸaнцлep Aнгeлa Mepĸeл пpизoвa cĸи ĸypopтите в гpaницитe нa дъpжaвитe oт Eвpoпeйcĸия cъюз (EC) дa ocтaнaт зaтвopeни пoнe дo янyapи.

Европейските ски курорти ще затворят за посетители през зимата, ако германският канцлер Ангела Меркел успее да наложи позицията си, а тя не е особено оптимистично настроена, предаде ДПА.
Наближава ски сезонът, каза Меркел пред депутати в Берлин, като подчерта, че всички пътувания и контакти, които не са жизненоважни, трябва да бъдат избягвани на фона на усилията на Германия и останалите европейски страни да се справят с втората вълна от Ковид-19.

Ще се опитаме да гласуваме в Европа за това дали можем да затворим всички ски курорти. За съжаление, като чуете изявленията от Австрия, не изглежда, че ще успеем толкова лесно, но ще опитаме отново, каза тя.

Вчера комисарят по туризма в германското правителство Томас Барайс каза, че няма да бъде необходима обща забрана върху карането на ски този сезон въпреки пандемията от коронавирус. Сигурността също е на първо място през зимата, но съм убеден, че до известна степен и с ясни критерии, като например определен брой дневни ски карти, карането на ски ще бъде възможно без всякакви проблеми, заяви той.

Италианският премиер Джузепе Конте иска ски зоните да останат затворени поне до 10 януари заради пандемията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини