От х:

Днес в x:

Европейска служба за борба с измамите ни проверява земеделието

"В България утре пристигат проверяващи от Генерална дирекция "Земеделие" на Европейската комисия и от ОЛАФ", съобщи министърът на земеделието Мирослав Найденов в предаването "Преди всички" по БНР, предаде Стандарт.

"От резултатите на проверката в голяма степен зависи съдбата на блокираните средства по програма САПАРД. В началото на септември ще стане ясно какви санкции ще претърпи страната ни заради неправомерни действия на предишното ръководство на земеделското министерство и по преките плащания на площ", съобщи министър Найденов.

"За съжаление общо взето сме в ситуация да чакаме присъдата. Тези санкции могат да бъдат от нула до 100%. Ще опитаме и ще направим всичко възможно да могат да бъдат смекчени", каза Найденов.

Според министъра практиките на политически протекции върху определени проекти по земеделските европейски фондове ще бъдат прекъснати чрез обявяването на конкурси за ръководни длъжности във фонд "".

"На първо място, трябва да се започне от "главата" , тоест от ръководството на Държавен фонд "Земеделие"", каза още Найденов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини