От х:

Днес в x:

10 °C

Затварят нехранителни магазини, заведения, училища, детски градини и още... до Коледа?

Здравния министър проф. Костадин Ангелов предлага драконовски мерки за борба с пандемията от COVID-19, които да влязат в сила от петък, 27.11.2020г. Новите мерки ще бъдат гласувани на заседание на Министерски съвет до петък.

1. Удължаване на епедемиологичната обстановка до март месец 2021 година;

2. Преустановяване работата на всички университети, училища, детски градини и ясли, както и извънкласни дейности.

3. Преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, конгреси, семинари и други културно развлекателни мероприятия.

4. Продължава се забраната за посещение на нощни заведения.

5. Преустановява се работата на заведенията за хранене, питейни заведения, игрални зали и други. Остава опцията заведенията да могат да работят само за доставки по домовете.

6. Преустановяване работата на всички нехранителни магазини, включително МОЛ-ове. Да имат възможност да работят само хранителни магазини, аптеки, банки, застрахователи, доставчици на пощенски услуги и доставчици на платежни услуги.

7. Преустановява се организирането и провеждането на вътрешни и външни екскурзии

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Щъ
  Щъркел
  17 -2
  18:28, 23 ное 2020
  Това ще е най-голямата глупост!С какво ще се изхранват тия хора!Да спре цялата икономика,заради това,че пишете всеки починал,че е от корона вирус!
 • 2
  Да
  Дамян
  10 -3
  19:22, 23 ное 2020
  До кога ще продължи това, ще стане ясно след около две седмици.И ако се пречупи заразата, за Коледа ще разхлабят мерките.И като спрат работа една камара игрални зали и чалгаджийници в Димитровград , икономиката няма да спре.Тези,които произвеждат ще си работят. Ако питат мене нощни клубове и подобни от сорта са си за палене,не за затваряне.
  • Ед
   Една майка
   9 0
   07:51, 24 ное 2020
   А кой ще работи в производството, като затворят училищата и детските градини, замисляте ли се?!?
 • 3
  Iz
  Izumen
  4 0
  10:58, 24 ное 2020
  Тези училища ги изкараха най - заразното място на света. Ай сиктир ве ! Децата трябва да ходят, не да стоят цял ден на един стол пред компа.
 • 4
  4 0
  16:19, 24 ное 2020
  Още една голяма вълна безработни ще излязат на улицата.

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини