От х:

Днес в x:

Медицинска сестра и учители заразени с коронавирус, двама починаха, 35 оздравяха

Трима нови са диагностицирани с коронавирус в региона на Хасково през последните 24 часа. Това са медицинска сестра от Свиленград и двама учители от ОУ "Никола Й. Вапцаров" в Хасково. Заради позитивните преподаватели под карантина ще бъдат поставени ученици от 4А и 3Б клас.

От Областния оперативен щаб съобщават, че двама  са починали за изминалото денонощие от последствията от инфекцията. Това са мъж на 70 години от община Хасково, диагностициран на 6 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания. И мъж на 85 години от Симеоновград, диагностициран на 11 ноември, с диабет и сърдечно заболяване.

Добрата новина е, че за последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани  35 излекувани.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1381. 

Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 126.

В МБАЛ-Хасково са настанени - 58. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 11. В МБАЛ-Харманли са настанени - 16. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 28. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 7. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 6.

На домашно лечение са 735 души, от началото на пандемията са починали от Хасковска област  72-ма пациенти, а напълно излекувани са 448 души.

Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ан
    антимишок
    4 -6
    08:46, 16 ное 2020
    Прочетете колко добре ще се отрази на "пандемията" присъственното обучение в училищата:https://www.princeton.edu/news/2020/09/30/largest-covid-19-contact-tracing-study-date-finds-children-key-spread-evidence?fbclid=IwAR1X_q5
    • По
      Попа
      4 -4
      11:19, 16 ное 2020
      Много добра статия, ще има пълно мазало след отваряне на училищата. Жалко, че говедата не могат да четат, камо ли да знаят английски.
  • 2
    За
    За
    11 -14
    09:22, 16 ное 2020
    Добро утро зомбита сложихте ли парцалите разходете се ама като се разхождате и мислете аман от консуматорско зомбирано поколение
  • 3
    Вр
    Време е да се замислим!
    8 -4
    09:53, 16 ное 2020
    Далеч повече японци умират, поради самоубийство, вероятно изострено от икономическите и социални последици от пандемията, отколкото от самата болест COVID-19.
    Докато Япония се справя с епидемията си от коронавирус далеч по-добре от много държави, запазвайки смъртните случаи под 2000 в цялата страна, временната статистика на Националната полицейска агенция показва, че самоубийствата са се увеличили до 2153 само през октомври, отбелязвайки четвъртия пореден месец на увеличение.
    Към днешна дата над 17 000 души са отнели живота си тази година в Япония. Самоубийците през октомври са се увеличили с 600 на годишна база, като самоубийствата от жени, около една трета от общия брой, са над 80%.
    Жените, които носят основната отговорност за грижите за децата, са понесли тежестта на предизвиканите от пандемия загуби на работа и несигурност. Те са изложени и на по-голям риск от домашно насилие, което според помощните центрове се е влошило и през тази година, както и по целия свят.
    Самоубийствата при деца, макар и много по-малка част от общия брой, също са по-високи.
    "Трябва сериозно да се изправим срещу реалността", заяви главният говорител на правителството Кацунобу Като тази седмица, като обяви засилени усилия за консултиране на потенциални жертви чрез горещи линии за самоубийство и социални медии.
    Базираният в Йокохама психиатър Чийоко Уеда в интервю, публикувано тази седмица в местен новинарски сайт, заяви, че психичното страдание, причинено от COVID, е очевидно в клиниката, в която работи. Сред нещата, които  пациентите са й казвали са думите: "Моето самочувствие е ниско, защото се притеснявам за парите; Ситуацията с престоя у дома наруши живота ми.
  • 4
    Mo
    money money
    11 -4
    10:24, 16 ное 2020
    Бизнесът covid ще става все по-печеливш.
Последни новини