От х:

Днес в x:

Обмисля се от седващата седмица личните лекари да могат да издават електронно направление за PCR тест

Обмисля се възможност от следващата седмица личните лекари да могат да издават електронно направление за PCR тест. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. По думите му, очаква се до края на тази седмица да се извърши техническото тестване на тази възможност.

С експерти от Националния център по заразни и паразитни болести е било обсъдено дали антигенните тестове могат да заместят PCR тестването, но от Центъра не са дали еднозначен отговор дали резултатите от антигенните тестове са достатъчни, за да се постави човек под карантина.

Столичната регионална здравна инспекция /СРЗИ/ прави епидемиологичното проучване и каквото кажат те, считам, че Народното събрание трябва да се съобрази с препоръките им, каза министър Ангелов в отговор на въпрос дали депутатите трябва да преустановят работата си заради повишения брой на заразени с COVID-19.

По данни на СРЗИ в София няма недостиг на легла и забавяне на пациенти, каза още министър Ангелов. Той изрази надежда работата да продължи по този начин и призова, "ако има данни за друго, да се сигнализира".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини