От х:

Днес в x:

39-годишна жертва на Ковид в Хасковско, 17 новозаразени и 30 оздравели

Три нови жертви взе Ковид-19 от Хасковска област за последното денонощие, съобщават от областния оперативен щаб.

Регистрирани са и 17 нови положителни случая на коронавирусна инфекция.

Добрата новина е, че 30 души вече са преборили инфекцията.

Доказани с вирусната инфекция са трима души от Хасковска община, в Димитровград с позитивен тест са шестима, в  Харманлийско новозаразените са двама, в Свиленград те са трима, в Симеоновград – един и в Стамболово-двама.

Починали са: мъж на 70 години от община Харманли, приет в МБАЛ-Хасково на 28 октомври и диагностициран на 29 октомври. Мъжът е имал сърдечно заболяване.

Жена на 39 години от община Харманли, приета в МБАЛ-Хасково на 25 октомври и диагностицирана на 26 октомври. Жената е имала хронично белодробно заболяване.

Сред жертвите на болестта е и жена на 84 години от община Хасково, приета и диагностицирана в МБАЛ-Хасково на 27 октомври. Не се съобщава за придружаващо заболяване.

След проведено епидемиологично проучване се установи, че един от положителните случаи е на преподавател от ПГЕТ "Захари Стоянов " в Харманли, поради което под карантина ще бъдат поставени два 8-ми класа от гимназията, както и трима от служителите в нея.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 725.

Четири от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в системата е настъпила корекция.

Общо хоспитализираните лица са 90. В МБАЛ-Хасково са настанени 59. В МБАЛ-Свиленград са настанени 15. В МБАЛ-Димитровград са настанени 6. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 4.

В лечебни заведения извън областта се лекуват 6. На домашно лечение са 281 души, починали са 45 от началото на пандемията досега, а напълно излекувани са 308 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ко
    Коко
    19 -17
    09:42, 2 ное 2020
    Действия докато е време, преминете на онлайн обучение
    • Ха
      Хаха
      16 -11
      11:08, 2 ное 2020
      Всички държави затвориха, но не и училищата и детските градини трол утрепан
  • 2
    Жо
    Жоро
    13 -6
    09:52, 2 ное 2020
    Крайно време е МВР да арестува всички вирусоносители, а от Прокуратурата да им повдигнат обвинения за тероризъм, или поне за пренасяне на вируси без документи и платено мито и ДДС.
  • 3
    Ис
    Истината
    19 -9
    09:54, 2 ное 2020
    Нас ни психясват с този коронавирус, а през това време баш мафиотът в бяла престилка тъй нареченият професор Генчо Начев сигурно вече е купил още 15 апартамента и ни се подсмихва доволно. Превръщането на здравеопазването в търговия ще закрие държавата. Това е ИСТИНАТА.
    • Да
      Да ама....
      12 -7
      12:16, 2 ное 2020
      Тъпако ,това че по някаква случайност можеш да четеш и пишеш не означава че си грамотен в тази област!Дано ти се наложи да търсиш помощта на професора,а близките ти да се срещнат с този вирус,за да разбереш че си едно нищо,машина за л-а-й-н-а облечена в анцунг и караща Голф 2,ако имаш завършен 7-ми клас!
    • Др
      друга истина
      0 0
      07:15, 3 ное 2020
      дъртия козел Генчо Начев има млада жена и бебе.Трябва да трупа пачки,защото иначе булчето ще му бие шута.
  • 4
    Мо
    мон
    13 -1
    16:02, 2 ное 2020
    Хайде вече - пуснете ги тия училища дистанционно! Не виждате ли, че децата разнасят заразата! Добре е, че са по-малко уязвими, но УЧИТЕЛИТЕ МРАТ. А възрастните хора от къде мислите се разболяват - да не би да ходят по заведения и дискотеки - или по скоро имат по някое внуче, което ходи на училище! Значи чиновниците от инспектората - дистанционно, дето нямат преки контакти с ученици и дори други хора! А учителите - на първа линия - да измират! Сбъркана работа!
  • 5
    Ах
    ахаааа
    4 0
    17:10, 2 ное 2020
    Работата отдавна е сбъркана - щом тасиджийка може да я нагласят директорка на училище - образованието е тотално пропаднало! Такава дива селска пръчка може само да нанася вреди - подменила е почти целия колектив със свои лизачки и подлоги! Пита се в задачата - ако тази маниачка директорка има претенции да разбира нещо от управление - защо назначава абсолютно неадекватни кадри - не знаят, не умеят и не искат да се научат. Всички си мислят, че са назначени само да командват! И да вършат по едно нещо - когато са в настроение. Какво търси в училище психоложка от детска градина - колко да е компетентна да работи сученици - толкова, колкото да смъква авторитета на учителите, да ходи да спори за оценки с учител и да набеждава учителите - и това ако е психологически похват - здраве му кажи! Да вземи да си хвърли документа за психолог госпожъта! Каквотърсят в училището учители без диплома, какво търсят кадри от някой си бизнес там, какво търсят в училището продавачки и сервитьорки, какво търсят в училището неграмотни начални учителки и рошави нимфоманки! Ще върля една псу...ня като таксииджия и ще гледаме сеира на баш Таксиджийката!
Последни новини