От х:

Днес в x:

Гърция въвежда по-строги мерки срещу коронавируса от 3 ноември

Гърция въвежда нови, по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса от 6:00 ч. на 3 ноември 2020 г., съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Атина към момента няма да се пристъпва към тотално затваряне. Не се забранява движението от окръг в окръг (каквато забрана имаше през пролетта), освен в часовете от 00:00 до 5:00 ч.

Държавата се разделя на две зони. В първата зона влизат областите, които в момента са в ниво на риск "зелен" и "жълто". В тази първа зона продължава прилагането на досегашните мерки. Въвеждат се и допълнителни мерки като задължително е носенето на предпазна маска, на открито и на закрито. Има забрана за излизане и движение по улиците в интервала от 00:00 до 5:00 ч. Увеличават се до 50 на сто служителите, както от държавния, така и от частния сектор, които да работят от вкъщи. Продължава дистанционното обучение за университетите.

Във втората зона на "повишен риск" влизат областите, които в момента са в "оранжево" и "червено" (цяла Северна Гърция и Атика). В тази втора зона продължава прилагането на досегашните мерки като се добавят и нови. Затварят се всякакъв вид заведения (за хранене, кафенета, питейни и т.н). На заведенията за хранене е позволено да работят на принципа доставка на храна за вкъщи или за купуване на място. Затварят се местата за забавление, а също кината, тетрите, галериите, музеите. Затварят се и фитнес клубовете, и местата за спорт на закрито.

Данни за "рисковите" зони в Гърция са публикувани на сайта https://covid19.gov.gr/covid-map.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини