От х:

Днес в x:

5 °C

Дезинфекция на всички кошове за боклук в Хасково

Дезинфекция на всички контейнери за смет започна в Хасково.

От сметопочистващата фирма „Грийн Партнърс“ обясниха, че почистването се извършва в момента по годишен график. То се прави три пъти в годината-на пролет, лятото и есента, обясни управителят на фирмата Георги Щерев.

Заради ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция обаче към сместа, с която се обработват контейнерите сега, са добавени и допълнителни препарати. Обливането на кошовете за смет се извършва с  концентриран разтвор от йод, обезмаслител, хлорна вар и тризон.

По график ще бъдат обработени над 1420 контейнера тип бобър и  2500 пластмасови кошове.

Освен това предстои дезинфекцията и на близо 1000 кошчета за смет, разположени на различни обществени места в града-по парковете, в близост до училищата, в междублоковите пространства.

Всички от сметопочистващата фирма, които работят на терен имат раздадени лични предпазни средства, отбеляза Щерев. Засега няма работници, които да са позитивни на коронавирус.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Зелени Партньори сме само на
  ДиПиСе ...
 • 2
  Го
  Горския
  12 -4
  12:18, 30 окт 2020
  Така трябва да се почиства и боклука в Общинския и Областния съвет
 • 3
  См
  Смях
  6 -3
  14:04, 30 окт 2020
  Какво ще дезинфекцират кошовете, когато след работа мангустите свалят по 2-3 чувала, изсипват ги на тротоара и си разпределят намерените в боклука безценни придобивки. После ги разпродават в маалата, щото там корона няма!
  • Си
   Системата убива всички
   5 -3
   15:46, 30 окт 2020
   По соца нямаше хора ровещи в кофите за боклук
   .....
   сега ги има навсякъде в САЩ, Канада , бившия СССР
 • 4
  +6
  +6
  1 0
  18:54, 30 окт 2020
  Най после нещо.по смислено!
 • 5
  Бг
  БГ
  5 -1
  20:37, 30 окт 2020
  България може би е единствената страна, в която НОВИНА е измиването на кошовете и улиците, асфалтирането на някоя отсечка и поставянето на обществена тоалетна...??!!

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини