От х:

Днес в x:

Търговци и купувачи стриктно с маски на Димитровградския пазар

    Както всяка неделя и тази най-голямото открито тържище в България е пълно. На пазара в Димитровград обаче мерките, наложени за носенето на лични предпазни средства, се спазват стриктно.

    Пазарът не беше затворен като превенция срещу разпространението на коронавируса, нито търговията на него ограничена, въпреки че Димитровградска община, след Хасковска, в областта е с най-много случаи на заболеваемост. А на пазара идват търговци и купувачи на едро от цялата страна.

    Както стана ясно заради много входове и изходи-25 на брой, на пазара не беше въведено и еднопосочно движение, тъй като от местната администрация заявиха, че организацията му би била много трудна.

    От общината обаче налагат сериозен контрол за носенето на лични предпазни средства на пазара. И днес проверките са строги. В търговските площи и на открито, и на закрито, всички ги спазват.

    И докато в Димитровград пазаруват за търговските си обекти, в Хасково грижовни стопани вече се стягат за зимнината. Приготвянето на туршии вече е в разгара си, но хората не забравят и домашното червено винце, което ще сложат на трапезата през зимата. Най-старателните домакини залагат суровината в дъбови бъчви.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ма
      Маски
      13 -8
      15:24, 25 окт 2020
      Маски има само на снимките с полицаите, на другите или няма маски или са сложени неправилно, което означава ,че пак нямат. Прегледайте си снимките.
      • Бо
        Боза
        4 -11
        23:57, 25 окт 2020
        Правилно. Този пишман пазар или бардак трябва да с... Виж коментара
    • 2
      Кр
      Краси
      9 -4
      19:43, 25 окт 2020
      Продавачката на знамена си е сложила маската само на устата.Нали на пазарите трябва всички да са задължително с правилно поставена маска на лицето?
    • 3
      Ей това е вашата България тулупи скапани , Дано... Виж коментара
    • 4
      Ха
      Харманлийската Уфца
      0 -1
      06:38, 26 окт 2020
      Откакто ме приеха в Харема на ГРОБ/ДПС , спрях да ходя
      на Димитровградския пазар
      ....
    Последни новини