От х:

Днес в x:

Перник затваря нощните заведения, спира масови мероприятия на открито и закрито

Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се преустановява дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник, съобщи общинският пресцентър.

Няма да се провеждат организирани масови мероприятия на открито и закрито.

Намалява се работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч.

Кметът задължава да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на общината за спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в превозните средства и недопускане на лица без защитни маски за лице.

Наредено е и осигуряването на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. Задължително е носенето на защитни предпазни средства на пазари, тържища и други сходни места.

Заповедта влиза в сила от утре за срок от 14 дни.

Второ вътрешно отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник ще бъде преобразувано и ще се настаняват пациенти с COVID-19, съобщи РЗИ. То разполага с 30 легла.

Капацитетът на "Инфекциозно отделение" е запълнен.

През последните дни на тази седмица Перник излезе от т.нар. зелена зона, което ни задължава да предприемем конкретни действия, коментира директорът на РЗИ д-р Юри Торнев.

Той е издал две заповеди за лечебните заведения на територията на региона и Центъра за спешна медицинска помощ относно реда и начина на хоспитализация на пациенти със симптоми на COVID-19 и контактни.

РЗИ апелира гражданите да бъдат отговорни и да спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини