От х:

Днес в x:

Президентът показа отрицателен PCR тест и обяви, че е жертва на активно мероприятие

Благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за международни ми изяви, побързаха зад гърба ми да представят на Естония своята версия за контакт с COVID-19. За мен това е пример за активно мероприятие.

Това заяви президентът Румен Радев на летище "София", минути след като пристигна от Естония. По-рано днес президентът на Естония Керсти Калюлайд написа във Фейсбук, че Радев в бил в контакт с човек с коронавирус, преди да пристигне в страната. От прессекретариата не потвърдиха това, а съобщиха, че президентът няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат. 

Намирам се в чудесна физическа форма без никакви симптоми. На моите доброжелатели пожелавам същото, каза още Радев. 

"Противно на спекулациите нито аз, нито моята делегация, нито вие (журналистите - бел. ред.) сте били поставени под карантина в Естония", обясни той. 

По думите му от началото на кризата с COVID-19 той е в непрекъснат контакт с хиляди хора навсякъде по страната, но стриктно спазва всички здравни мерки: "Не съм имал проблем, нямам такъв и сега". 

Радев поясни, че за по-малко от седмица са му направени два PCR теста - миналия вторник, направен за посещението в Гърция и вчера, за да са "спокойни моите домакини в Естония". И двата теста са отрицателни, каза той и показа на журналистите отрицателните си резултати, след което си тръгна. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини