От х:

Днес в x:

-1 °C

Младежки информационен портал и училищно радио сред проектите с финансиране от Общината

Нови шест проекта от Хасково ще бъдат финансирани с пари от местната хазна във втория етап на кампанията за Младежки инициативи.

Приемът по нея приключи в края на септември. Седем от проектните-предложения за отхвърлени от Комисия, назначена със заповед на кмета, заради недостатъчен брой точки по изискуемите правила за финансиране.

Сред проектите, които са одобрени е създаването и поддържането на младежки онлайн информационен портал с одобрена сума от 3 460 лева. Проектът е на Дани Стоянова, Никола Лилов и Иван Педев.

4 457 лв получава Гинка Делчева за реализацията на проекта „Зелено Хасково“, по който е включено провеждане на екокампании с участието на младежи от Хасково.

Семинар на тема „Традициите и фолклора на България“ ще бъде организиран по Програмата от СНц „Фолклорна китка“. Отпуснатото финансиране е 798 лева.

Проектът на Кристина Милушева, Петя Драгомирова и Калина Славилова, които са заложили семинар на тема „Държавните органи на управление -по-близо до младежта“ получава финансиране от 1 750 лева.

За създаването и обучението в „Младежка въздушна дрон академия“ Славян Костов ще получи 4 973 лева.

Проектът на Моника Игнатова и Ученическия съвет на ЕГ „Проф.д-р Асен Златаров“ за създаване на училищно радио в гимназията ще бъде подпомогнат с 5000 лева.

Одобрените искания за финансиране са на обща стойност 20 438 лева.

В първия етап на кампанията бяха одобрени за финансиране седем проектни предложения на обща стойност 24 758 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Лг
  ЛГБТ България
  1 -2
  21:02, 19 окт 2020
  Понеже не можем да правим нищо с ръце,
  викаме дайте да станем журналисти и да го правим с усти
  • Ре
   Реално
   2 -1
   09:51, 20 окт 2020
   Всъщност, явно ти убягва една огромна разлика между това да работиш " с ръце ", както си писал и това да работиш като журналист - за журналистиката освен уста, се изисква и ум, бърза реакция, грамотност, правоговор и правопис, както и съответното образование, разбира се. Не може да стане с музикантското в Широка Лъка, автото или механото , Дяка, оттам излизаш монтьор или нереализиран музикант, който мрази журналистите и образованите хора с мнение и характер да го кажат на глас, а не след няколко ракии на масата в селската кръчма в село Елена или Тракиец примерно.
  • До
   До "Реално"
   2 -2
   10:09, 20 окт 2020
   "Реално", ако бяхте толкова образован/а, нямаше да пишете с такова пренебрежение и високомерие. Интелигентните хора се познават по това. Журналистите също. А Вие продължавайте да възприемате себе си като някаква имагинерна хасковска арстокрация.
  • Пр
   Простак
   1 -2
   10:15, 20 окт 2020
   Най-тъпите от
   Нашата гимназия станаха журналисти и журналистки
   .....Другите сме създатели .... С по няколко паспорта , езика и едни дипломи като големи селски червени домати :))
   .....
   Убягнало ти е че има Българи които не живеем на село или в Хасково като теб :))
  • ВР
   В резюме
   1 0
   10:17, 20 окт 2020
   Доста жалко е да завиждаш и плюеш по умните хора, вместо ти да направиш нещо, за да вдигнеш нивото си на образование, а и нивото си на живот като цяло.
   У. Чърчил го е казал доста добре : " Само простите хора имат време да мразят и плюят по другите, интелигентните са заети да променят света ..."
 • 2
  Ра
  Разни идеали
  2 -1
  13:36, 20 окт 2020
  До Простак - всъщност, ника, който си избрал за себе си, пасва идеално на същността ти - това обяснява защо явно след като не си успял да станеш журналист, си станал монтьор или селски пазач, за журналистиката се иска интелект и характер. Факта, че идваш от село си личи от километри, за такива като теб казват "Момчето излезе от селото, но селото никога не излезе от момчето".
  Така че - създатели, колко да сте създатели, продължавай да си фантазираш, не ни пречиш, напротив - предизвикваш единствено иронично-саркастичен смях и известно съжаление към подобни псевдо "титани", нереализирани и комплексирани на макс.
 • 3
  До
  До коментар 3
  2 -1
  13:47, 20 окт 2020
  Е, ти понеже явно си "интелектуалец", счупи тъпомера - пише се "АРИСТОКРАЦИЯ", правописът е едно от нещата, по които се познават интелигентните хора.
  Умните хора отдавна знаят, че простаците неистово мразят интелигенцията и образованите хора, защото са наясно, че никога няма да бъдат като тях и докато простаците плюят по форумите, интелигентните хора променят света - със знания и умения, усмивка и тотално игнориране на простащината. Толкова по темата, понеже от коментара ти ми засмърдя на домашна ракия и кисело зеле, а и имам алергия към простотия.
  На всички останали интелигентни хора - хубав ден !
 • 4
  До
  До "Реално"
  1 -1
  14:06, 20 окт 2020
  До пишешия коментари един и същи човек с разни псевдоними.
  Комплексарят си ти. Не хвърляй прах в очите на хората като се хващаш за глупости като технически пропусната буква в някоя дума. Много, ама много е плоско да говориш за село, град, кисело зеле и т.н. Толкова по въпроса за интелигентността. Който я има, не се опитва да го доказва.
  • До
   До коментар 4
   1 -1
   15:45, 20 окт 2020
   Кой е комплексар и псевдо интелектуалец, това е повече от ясно, ти си този, който по цял ден и нощ пише едни и същи коментари навсякъде, киселото зеле се усеща дори по -силно, може би защото ЕГОТО ти съвсем се вкисна, а? Факта си е факт - пише се АРИСТОКРАЦИЯ.
   По отношение на това колко си плосък, липсата на мозъчни гънки го доказва, както и неистовото желание да изглеждаш "интелигентен", не може да докажеш нещо, което го няма. Жалко, че явно в живота ти няма нищо по-стойностно от това цял ден да плюеш в нета.
   Продължавай с поредните клишета, нямам повече излишно време за губене, реалният живот ми е с приоритет. Пиши пак, бълвай злоба и омраза, че да се почувстваш най-после значим...в собствения си паралелен свят, разбира се, никъде другаде.

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
26 ное 2020
Последни новини