От х:

Днес в x:

Великобритания затваря училищата, нови ограничения от петък

Училищата във Великобритания ще бъдат затворени от понеделник, а от петък ще бъдат въведени нови ограничения за ресторантите и заведенията, съобщава BBC часове преди да бъдат официално обявени новите противоепидемични мерки в кралството.

От петък заведенията ще могат само да доставят храна и да продават храна за вкъщи. Мярката ще бъде наложена за следващите четири седмици в опит да се ограничи разпространението на COVID-19.

Според здравните власти вълната от заразени ще продължава да расте, ако училищата и ресторантите останат отворени, допълва британската обществена медия.

Засега плановете са училищата да затворят за две седмици, в които влиза и ваканцията в средата на учебния срок. На 2-ри ноември това решение ще бъде преразгледано и ще стане ясно дали те ще отворят отново.

Очаква се и нови насоки по отношение на пътуванията, като хората ще бъдат посъветвани да се въздържат от такива освен по наложителни причини.

Новите мерки, според BBC, включват:

  • Затваряне на ресторантите. Ще могат да се извършват доставки на храна и продажба на храна за вкъщи;
  • Заведенията за бързо хранене и предлагащите храна за вкъщи ще затварят в 23:00;
  • Алкохол няма да се продава след 20:00;
  • Спортните дейности на закрито и организираните спортни мероприятия, вкл. с участници от различни домакинства, се забраняват. Изключение се прави само за висшите лиги;
  • Забраняват се услугите, при които има тесен контакт, с изключение на здравните такива;
  • Мобилните фризьори и гримьори също няма да имат право да извършват услуги по домовете;
  • Фитнес залите остават отворени за индивидуални тренировки, но не и за групови;
  • Религиозните храмове остават отворени. Там маските за лице са задължителни при влизане и излизане;
  • Остават в сила ограниченията за частни събирания. Гостуванията по домовете са ограничени до 6 души и до не повече от две домакинства.
Източник: offnews

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димитър
    3 0
    13:05, 14 окт 2020
    Жалкото е че това става със съгласието на хората. Отнеха,погазват,превзеха или съществено ни ограничиха основни човешки права и свободи като: - свободата на движение; - свободата на събиранията; - свободата да изповядваш своята вяра; - свободата на предприемаческата дейност; - правото на достъпно медицинско лечение и т.н. - използваха корона вируса за да отработят техниките ,за които са очаквали да им дойде времето: електронното подслушване,електронното следене,социалната манипулация,цялостен контрол върху информацията,заради г д а контролират населението. А пригласящите и байганьовци-политици по целия свят (всички до един изпълнителни до мозъка на костите си слуги.тук включвам и китайския полит ,,елит,, ),чрез всички световни медии и мозъчни аналитични манипулативни тръстове по света,умело и много хитро налагат следващия нов световен ред-пълното икономическо робство.а ограничителните мерки чрез закони може да се удължават отново и отново под претекста-,,имаме невидим враг,,. Едно е да наложиш ограничителни мерки и здравна хигиена,съвсем друго е ,,доброволно,, поставяне в състояние на затваряне у дома.това е чист и принудителен домашен арест и то със съдействието на държавата чрез репресивния и орган-полицията,а в някои страни и армията.после ще има мерки за възстановяването на икономиките,мерки за излизане от кризата и други такива с надзора на държавата,завоалирано с принципа:,,проблем-реакция-решение,,.а къде са в цялата тази ситуация журналистите и обществениците и критичното им мислене?няма ги.да ви кава ли защо ги няма и никога не ги е имало-ами защото те винаги под една или друга форма са били част от статуквото и част от властта. Това е една планирана акция на световния елит за въвеждането на непопулярни мерки,които видимо се одобряват както от всички политици по света ,така и от обикновените хора.стартират се нови начини на поведение в цял свят.даже стана модерно сред актьори,спортисти и позьори ,да се фукаш,че си болен от короната. Но нали знаете,а те го знаят,че когато им писне на хората,проумявайки ,че всичко се прави с цел за да ги манипулират и подчиняват,то тогава хората ще пометат всички политици и кукловодите им по света.
Последни новини